[]

merkezi sistem ısınmadan kombili sisteme geçiş?

bizim apartman toplantısında bu konu tartışmaya açılacakmış.

yakın zamanda merkezi sistemden ferdi sisteme geçiş süreci yaşayan oldu mu aramızda?

eğer olduysa ne kadara mal olduğunu ve evin içerisindeki tadilatın ne boyutlara vardığını öğrenebilir miyim?

google'da pek bilgiye ulaşamadım ama ulaştığım bilgilerden birinde "evin içi tamamen kazıldı, bütün yer döşemelerini yeniden yaptırmak zorunda kaldık" gibi korkunç şeyler yazıyordu :)

not: merkezi sistemde doğalgazdan değil, merkezi sistem kömürden ferdi kombili sisteme geçiş yapacağız.

 
sıcak su evinize tek bir noktadan girip dağılıyorsa ve ev tesisatı uygunsa o giriş noktasına yakın bir yere kombi gelecek şekilde projelendirilip takılıyor. Ama ısıtma sisteminiz eski tip ve borular her bir peteğe tek-tek (alt kattan gelip üst kata giden boru şeklinde) geliyorsa o zaman yeni proje yapılıp kombi nereye, borular nereden geçecek şeklinde duva üstü, sıva altı ve ya yer döşemesi kazma şeklinde olacaktır. piyasayı bilmediğim için maaliyet veremem.


  • 1917  (11.01.22 13:38:29) 
tüm binaya doğalgaz tesisatı döşenecek, balkona kombi takılacak, mevcut sistemde petekler varsa o peteklerin tesisatı kombiye bağlanacak, petek yoksa tekrardan petek konulacak, yani epey iş. maddi olarak da genel olarak merkezi sistemden çok daha pahalıya gelir kombiyle ısınmak. neden kombiye döndüğünüzü anlamak zor. eğer genel "onlar yakmıyor biz yakıyoruz boşuna para ödüyoruz" gibi bi şeyse payölçerli sisteme geçmek daha mantıklı. cidden zor iş çünkü genel olarak bu.


  • roket adam  (11.01.22 13:39:08 ~ 13:39:45) 
annemin oturduğu site üç bloktan oluşuyor, kömür kazanı annemin oturduğu bloktaydı. merkezi sistem doğalgaza geçtiler, ısınma konusunda kömüre kıyasla daha iyi verim alıyorlar ve kömüre göre daha uyguna geliyor şu anda aylık olarak ödenen tutar.
ev içi tesisatta doğal olarak hiçbir değişiklik yapılmasına gerek kalmadı, sadece kazan dairesinde yapıldı işlemler.
kurulum maliyeti de daire başına bir ferdi sistem yaptırmaktan farksızdı, ama uzun zaman oldu, tam tutarı hatırlamıyorum.
"onlar yakmıyor biz yakıyoruz" endişesi varsa pay ölçerli merkezi doğalgaz sistemleri de var diye biliyorum, biraz araştırmak iyi olacaktır.
  • gkhncnzdgn  (11.01.22 16:38:29) 
Merkezi Doğalgaza geçin başınız daha az ağırır. Gerisi cidden uğraşlı, apartmanı inşaat alanına dönüştürürsünüz.


  • yeninesiltupcu  (11.01.22 17:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.