[]

Granül kahve

Günde 2-3 kupa aşağıdaki itemi tüketiyorum. Ölümümü hızlandırır mı?

www.migros.com.tr


 
Konu hakkında yapılmış bilimsel makaleler daha iyi fikir verir ama ben birşey yazıp çıkayım.

İş yerinde bir arkadaş 1 karton bardak çözünebilir kahve getirmiş. Biz de 5 gün çekmecede unuttuk. 5.günün şafağında bardakta kahveden ziyade simsiyah, pasparlak, zift gibi gözüken, zift gibi kokan birşeyler vardı. ve kaskatıydı.

öğütülmüş doğal bir kahveyi bir karton bardakta 5 gün bekletsen en fazla bayatlar, tadı sönük olur diye düşünüyorum.

söyleyeceklerim bu kadar.
  • onemoremile  (10.01.22 17:38:52) 
gercek kahveyi henuz kesfetmedigim genclik yillarimda cok iciyordum bu cozunebilir kahveleri. ikinci kupada kalp carpintisi yapmaya baslamisti en son. sonra bir seyler oldu gercek kahveye gectim hic karp carpintisi yasamadim daha. olumu hizlandirsa devam ederdim ama. :)))


  • nibba  (10.01.22 18:26:42) 
Ölümü hızlandırmaz ama süründürme sürecini zenginleştirir.

Böyle zıkkımın kökü tatlardan uzak durup sağlıklı şeyler yiyip içmenin önemini insan yaşlılık etkilerini görmeye başladığı zaman anlıyor. Sağlıktan iyi şey yok.
  • Kayzer1919  (10.01.22 18:40:39) 
bende nescafe makinesinden var bi de. mis gibi gidiyor, iç gitsin :)

www.trendyol.com
  • nasil olacak bazi seyler  (10.01.22 19:34:55 ~ 19:35:41) 
Granül kahve kabaca çekirdekten demlenmiş olan kahvenin suyunun alınıp pudra haline getirilmesiyle elde ediliyor.

O yüzden suda hızla çözünüyor ve geride tortu bırakmıyor. Nemli sıcak ortamda da aynı şekilde yumuşayıp kristalize oluyor içerisindeki bütün su çekildiği için de yoğunluğu ve dolayısıyla kokusu çok daha yoğun çekirdeğe göre.

Demem o ki sihirli ya da hikmetinden sual olunmaz bir şey değil granül kahve. Bir çeşit ön ayarlı filtre kahve temelde.
  • akhenaten  (10.01.22 19:47:36 ~ 19:48:44) 
Beyazlatıcı denen kimyevi maddeyi kullanmıyorsan o kadar korkulacak birşey değil. Zaten 2. Dünya Savaşı sırasında askerlere daha pratik bir şekilde kahve ulaştırmak için geliştirmişler.

Benim asıl takıldığım kilosu 350 liraya geliyor. Bir tane french press ile en baba sumatra kahvesinden alsan 250 TL kilosu yaklaşık. Daha ucuza gelir hem.
  • robin one persie  (10.01.22 20:32:19) 
ya 90larda-2000lerde deli gibi içtik bunları.
mutlaka zararlı, mutlaka ömrü kısaltır da yani sigara kadar değil mesela.

bir de artık filtre kahveler -bu seneki krize rağmen- ucuzladı. bunlardan daha uygun oluyor.
değmez yani.
  • rewlack  (10.01.22 21:29:49) 
yukarıda bahsettiğim görüntü asfdsda:

www.hizliresim.com
  • onemoremile  (17.01.22 10:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.