[]

Bütün domatesi tek hareketle küp küp doğramaca

Tek hareket olması şart değil 2 olur 3 olur sizi mi kıracağım. Yeter ki fazla olmasın. Domates de olmak zorunda değil.

Domates seçmemden sebep, daha narin olması. Yani aradığım şey biraz hassas olmalı. Manuel veya otomatik çalışabilir sorun değil.

Mesela bu tarz işler için akla ilk olarak yılların pazarlama harikası nicer dicer geliyor fakat o veya onun gibi ürünler, ufak kare kare bıçak taksanız dahi tek eksende kesiyor. Yani bir dörtgenlik mevzubahis ama koyduğunuz malzemenin yüksekliği kadar kesebiliyor. O yüzden boyunu kısaltmanız lazım yerleştirmeden önce birkaç kere.

Ben üşengeçlikte çığır açmak istiyorum.

Samuray filmlerindeki gibi kareli bıçakları hızlıca bir yataydan bir dikeyden indiren bir alet yok mu malzemeyi tam küp küp yapsın? domates, patates, soğan, sarımsak fark etmez, içinden geçsin?

Elektrikli doğrama cihazlarına baktım, onlar da satır satır, dilim dilim doğruyor. Misal: Moulinex DJ90. Önceden kesmek gerekiyor yine. Kesmek istesem zaten kesiyorum elimle. Sanayi tipi patates dilimleyicilere baktım, onlar da yine tek eksen. Çubuk çubuk yapıyor.

 
boyle cihazlar var: youtu.be

bence daha basit elektriksiz yapilabilir bunlar, var midir bilmem kesin vardir ama denk gelmedim hic.
  • robokot  (10.01.22 15:52:26) 
productimages.hepsiburada.net

şundan iki tane almak.
birine şerit kesiciyi, ötekine küp küp kesiciyi takmak.
önce şerit kesiciye koyup taaak ilk hamlede sadece dilimlemek.
sonra dilimleri alıp öteki alete yan yatırıp koyarak taak ikinci hamlede al sana küp küp.
  • kibritsuyu  (10.01.22 15:53:50 ~ 15:55:09) 
@robokot, çok mantıklıymış sevdim aletin çalışma yapısını fakat yumuşak şeylerde sıkıntı çıkarmasın? Bir de bütün atmak zor sanırım, yine dilimlemek gerekiyor.

Yine de bu tarz aletlerin linkini atan olursa sevinirim ülkemizde.

@kibritsuyu, iyi hoş da yuvarlak bir cismi doğradıktan sonra şeklini muhafaza ederek yan çevirip tekrar kesmek her babayiğidin harcı değil bence :D
  • ananiyimioguz  (10.01.22 15:58:59 ~ 16:00:03) 
işte onun için de şu kitchenaid'in elektrikli cihazındaki gibi böyle sebzeyi kalıp halinde tutacak bir boru, bir çerçeve falan olması lazım.

alet çok iyiymiş. x ve y eksenini kare bıçak keserken, z eksenini de egzantrik bıçak döne döne kesiyor. ama yine de anlamadım. o sebzeyi kare bıçaktan aşağıya doğru iten kuvvet ne? yani dönen bıçak yatayda bir dilim kestikten sonra, kesilen o bir dilim hangi kuvvetle kare bıçağın içinden geçiyor, kadın yukarıdan da pek basmıyor. o patatesin kare dilimlenmesi için kare bıçakların da x ve y ekseni doğrultusunda ileri geri falan hareket ediyor olması lazım sanki.

dediğim gibi tam anlamadım ama hangi cihazı kullanırsan kullan, üstten bastırmak icap ettiği için domates gibi yumuşaklarda sorun çıkarır. böyle nicer dicer gibi tek hamlede tak diye jülyen hale bile getiremezsin ki yumuşağı. illa ezilir.
  • kibritsuyu  (10.01.22 16:25:15 ~ 16:26:04) 
@kibritsuyu, bastırıyor canım bastırmaz olur mu. Yoksa dediğin gibi kareli bıçakların olduğu yere düşmeden yanlara kaçabilir. Ama bıçak keskinse kaçmaya da bilir sanki ya?

Ezilme konusu için de; yine bıçaklar çok keskinse ezilmez bence.
  • ananiyimioguz  (10.01.22 16:28:57 ~ 16:29:45) 
yani kadın dönen bıçağı hiç çalıştırmasa, o patatesin parmak parmak alt hazneye geçmesi lazım değil mi? zart diye kolaylıkla geçiveriyor. sırf bastırmayla olsa çalışmadan bastırınca da parmak parmak geçer gider. dönen bıcağın, bir yandan keserken, bir yandan da aşağıya iteleme gibi bir fonksiyonu olmalı. kadının bastırma kuvveti sadece sebzeyi besleyebilmek için, bıçaktan geçirebilmek için değil.


  • kibritsuyu  (10.01.22 16:45:39) 
Tchibodan salata yapma makinesi almıştım. Küp küp doğrıyo herşeyi. Yumuşak domateste biraz sıkıntılı ama çok başarılı bulduğum basit ve kullanışlı bişiydi


  • photo85  (10.01.22 20:50:52) 
Not : makine dediysem nicer dicerımsı bişi


  • photo85  (10.01.22 20:51:08) 
Var Tabiki

www.youtube.com

ama bu makine TR de 24.000TL www.cafemarkt.com

Diğerleri ve pek çoğunu da aşağıdaki gibi bulursun ama mutfak türleri yumuşak meyve sebze de senin dediğin gibi çok da iyi çalışmayabilir. Yukarıdakinin bir bıçağı 2.000TL

www.alibaba.com

www.youtube.com
  • yeninesiltupcu  (11.01.22 17:36:53) 
bak dönen bıçak spiral. yani dilimi kesip altına aldıktan sonra spiral yapısıyla tepesinden bastırıp kare bıçaktan geçiriyor. yani dikey kesme için gereken kuvvet bastırma ile oluşmuyor.


  • kibritsuyu  (12.01.22 10:49:56) 
@photo85; tchibo'nun salata makinesi nasıl bir şey?


  • SiyamkedisiZorro  (12.01.22 11:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.