[]

bulgur pirinç yağ saklama hk

merhabalar, kilerinde vs bu ürünleri paketlerini açmadan 2-3 yıl saklayan var mı? bozulur mu? google tabiki bilgi var ama bizzat deneyimlemiş birisi varsa daha iyi olur:)




 
son kullanma tarihine kadar bozulmaz paketini açmazsan. açarsan da kavanozda vakumlu poşette saklanabilir.


  • jelly bear  (10.01.22 14:03:35) 
yazın bodrum'da migros'tan aldığım pirinç paketinin içinde karınca geziyordu. taa paketlenirken kaçmış olmalı, zira kapalı pakete nereden girecek.

daha cumartesi günü, koca bir kavanoz ince bulgur kurtlanmış, güvelenmiş. yukarıda bahsedilen vakumlu kapağa sahip kavanoz. içindeki bulgur da öyle aldım unuttum denecek gibi değil, yani sürekli yemek yapılan ev. her hafta, bilemedin 2 haftada bir kısır mısır yapılıyor evde.

ama 2 yıldır, pandeminin başından beri uğramadığım ofisimde ağzı açık, paket lastiği ile sarılmış bakliyatlar söyle mis gibi duruyor çekmecede. ne kurt var ne böcek.

buradaki değişken nedir bilmiyorum ama kimi bozuluyor, kimi bozulmuyor. neye göre kime göre siz karar verin.
  • kibritsuyu  (10.01.22 14:17:29 ~ 14:18:04) 
Kabuklu halde bi diş sarımsak veya tuz koyun diyorlar. ben cam kavonaza koyuyorum bakliyatları ve bu şekilde saklamaya çalışıyorum. tabii 3-4 ay içinde tüketmeyi planlıyorum.

Yeni başladım ben de evde yemek yapmaya, 3-4 sarımsak ve tuz ile saklanır mı bilmiyorum ama 3-4 ay oluyorsa 3-4 yıl da olur.
  • çih  (10.01.22 15:21:21) 
kavanozlarin icine kaya tuzu koyarsaniz hic bisey olmaz. tabi 3 yil icin demiyorum ama cook uzun sureler korur.


  • c1b2k3  (10.01.22 15:24:42) 
Yıllarca bekleyen yağlarda ben değişiklik farketmedim. Bulgur ve bakliyatta gördüğüm kadarıyla paketleri zaten vakumlu değil. Yani paketi açmışsın açmamışsın fark eder mi emin olamadım. Ama mutfakta bir dolap var. Oraya koyarsam kesinlikle 3-4 içiçe tüketilmesi gerekiyor. Çünkü sıcak. Sık sık Ocak açılıyor vs. Kilerse genelde serin. 1 yılı aşkın bekleyen pirinç be 2 yıla yakın bakliyatlar bozulmadı. Sktleri bunlarda pek umursamıyorum.


  • baal  (10.01.22 15:50:58) 
bir kaç ay içinde tüketilemeyecek kadar aldıysam, fazlasını derin dondurucuda saklıyorum. SKT'si geçmeden bitiriyorum.


  • anthemis nobilis  (10.01.22 15:55:13) 
Kabuklu sarımsağı deneyip "çok işe yarıyor" diyen bir arkadaşım var. İzmir'de yaşıyor, artık bakliyatı buzdolabında tutmam gerekmiyor diye seviniyordu.

Bu ürünlerin içinde henüz çatlamamış buğdaybiti yumurtaları oluyor. Her türlü oluyor bunlar, olağan miktarlardayken zararlı değil. Saklama koşullarına ve yumurta miktarına göre değişen zamanlarda yumurtalar çatlayınca ürün kurtlanıyor. Un için araştırırken şöyle bir şey bulmuştum, unu alınca paketiyle beraber buzluğa atıp 4 gün orada tutunca o yumurtalar ölüyormuş. Dört günden sonra çıkarıp saklama kabına alıp normal kullanıyorsunuz. Böylece ideal olmayan koşullarda saklansa bile kurtlanma ihtimali çok azalıyormuş. Un için bunu uygulamaya başladım, bence diğer bakliyat için de çok mantıklı olabilir.
  • kobuzchu kiz  (10.01.22 16:14:35 ~ 16:22:17) 
bakliyatları buzdolabında hiç saklamadım, annemde falan da görmedim öyle bir şey.
buzdolabı nem meselesinden dolayı bence çok mantıklı değil.
ama genelde balkonda, yani serinlikte duran erzak dolabında tutulur bakliyat.
yani buzdolabında değil ama serin ve karanlık yerde saklamak gerek.

açılanları da kalitesi iyi olan vakumlu kaplarda saklamak lazım.
benim kapağı vakumlu cam kavanozlarım var, onlarda da bir sorun yaşamıyorum uzun süre bekleseler de.
  • blatta hiberna  (10.01.22 16:19:46) 
Baklagil, un, kuruyemiş ne varsa hepsini buzdolabında muhafaza ediyorum. Yağı iste mutfak dolabında. Açıkcası oda sıcaklığında durmuş hiçbir gıdayı güvenle tüketemem.


  • ruhen hastayim ben  (10.01.22 17:10:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.