[]

Dalgalı saç bakımsız, düz saç bakımlıdır algısı mı var insanlarda?

İnfluencer tayfadan dalgalı saçlı bir kızla ilgili bir sürü “o saçlarla nasıl influencer oldu” ya da “bakımsız saçları çok kötü görünüyor” tarzı yorumlar gördüm de genel olarak böyle bir algı mı var anlamadım. Bunun dışında bakımlı olmakla ilgili şeylerde de genellikle düz saçlı olmaktan bahsediliyor gördüğüm kadarıyla.

Ben orta okulda ve lisedeyken yani 2000’lerde düz saç çok modaydı ve sürekli saç düzleştiriyorduk. Benim saçlarım da pek düzgün şekilli olmamakla birlikte dalgalı ve sonraları dalgalı saçla barışıp dalgalı kullandım hep. Şimdi böyle yorumlar görünce merak ettim çoğunluğun fikrini.

Dalgalı ya da kıvırcık saç bakımsız mı duruyor sizce de? Ya da düz saç daha mı güzel her zaman? Siz nasıl kullanıyorsunuz saçlarınızı?

 
benim fikrim değil ancak;
evet, tabiiki böyle bir algı var.
bu mesela iş mülakatlarında falan önemsediğim bişey.
dikkat çeksin diye spikerlerin ve hosteslerin saç stillerini örnek vermek isterim. kıvırcık saçlı biri gözümün önüne gelmiyor.

kökeni siyahilik-beyazlık ayrımına kadar gidiyor.

sunay akın'ın da çocukluk arkadaşı ömercikle ilgili böyle sitem ve hüzün dolu bir anısı var ayrıca : ))


dalgalı/kıvırcığım.
iş hayatında maşalı (fönlü dalga, düzeltilmiş bukle) kullanmak zorunda kaldığım çok oluyor.
  • rewlack  (10.01.22 13:44:05 ~ 14:06:46) 
İri dalgalı, kalın telli ve gür saçlarım var.

çok uzun süre bu bakımsız algım yüzünden saçlarımı düz kullandım. sonrasında ara sıra saçlarımı kendi haliyle kullandığımda gelen iltifatlar, eşimin ısrarle ne güzel saçların var ben niye düz kullandığını anlamıyorum demesi üzerine 'herhalde benim saçlarım güzelmiş' diye düşünmeye başladım. son iki yıldır habire saçlarımı düzelten halime gülüyorum.

Özellikle ergenlik döneminde kendimizde olmayanı istemeye çok meyilliyiz. Kendi arkadaşlarım hep benim saçlarıma özenirdi mesela, ben de onlarınkine.

Kıvırcık, dalgalı saçların bakımı düz saça göre daha meşakkatli, daha çabuk elektriklenir, şekle sokmak zordur. Yataktan kalkıp iki dakikada düzeltemiyorsunuz. 5-10 dakika vakit ayırmanız lazım, kurutma biçimine dikkat etmeniz lazım vs. Çoğu dalgalı saçlı insan da bu yüzden sevmiyor saçlarını. Ben otuzuma yaklaşırken sevmeyi ve saçıma bakmasını öğrenen biri olarak dalgalı saçlar da gayet güzeldir diyorum. Düzgün bakıldığı takdirde düz saçtan da daha havalı bence.
  • fraise  (10.01.22 13:56:23 ~ 13:57:17) 
Dalgalı, kalın telli ve gür saçlarım var. +1 Saçımla yeni yeni barışıyorum.

Haftada 2-3 kez kuaföre gidip fön çektirdiğim bir dönemim oldu, o zaman ekonomi böyle çohiyi değildi tabii. Kabarık ve dağınık saçımla insan içine çıkmaktan utanıyordum resmen. Bir ara da madem dalgalı, tam olsun diye 2-3 kez perma yaptırdım.

Düz ve ince saç da mesela bakımsız gözükebiliyor. Saçın yağlanması düz saçta daha belirgin oluyor ve kötü gözüküyor. Ama sonuç olarak düz saçı "bakımlı" göstermek daha kolay. Dalgalı/kıvırcık saç için hem nasıl bakacağını bilmek hem de daha çok zaman gerekiyor ama düzgün bakınca gayet bakımlı gözüküyor kıvırcık saçlar da.

İki günde üçüncü kıvırcık saç sorusu oldu bu, hayırdır inşallah.
  • kobuzchu kiz  (10.01.22 14:19:43) 
yazılanlara bir ekleme olarak düz saç bana biraz fazla mükemmel geliyor hep az da olsa dalga bence bir tık ileriye atıyor. dalgalar özellikle effortless gibi durduğunda daha doğal, özellikle de yüz şekline uygun bir şekilde dağıtılırsa düz saçın asla ulaşamayacağı doğal/güzel bir hava veriyor bence.

böyle düşünmemin nedeni şu da olabilir, daha organik şekiller olduğu için kişiyi daha kendine özgün yapıyor. açıkçası düz saç dediğinde hep aklıma aynı modeller aynı insanlar geliyor, sıkıcı buluyorum biraz.
  • william morris  (10.01.22 15:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.