[]

inverter mi on off klima mı almalı, sıfır 2. el vs

fotodaki gibi ev düzeni var. 2+1 ev ama küçük. 50 60 m2 geçmez.

salon 18 m2 civarı. mutfak 4-5 m2. büyük oda 12 m2 civarı. mutfakla salon arasında şu an perde yok. amerikan mutfak var. perde takarsam ısıyı da korur gibi.

şu an yatak ve çalışma masam salonda. evden çalışıyorum. ama yatağı büyük odaya alacağım gibi. salonda çok ses oluyor buzdolaptan vs

sıfır inverter klima 12 bin btu 6-7 bin civarı en ucuzları iyi markaların. arçelik beko gibi.

2. el 12 bin on-off ise 1500 lira civarı. 2. el inverterler ise sıfırlarla yakın fiyatları.

salona on off lu koyarsam. yaza kadar arada bir çalıştırırsam. yazları da sürekli açık kalsa. yatak olan odanın kapısını da akşama doğru açsam orası da serinler mi sizce. sizce ne kadar gelir fatura. bu aradaki sıfır inverter klimanın fiyatını geçer mi. 400 500 lira gelir gibi yorumları okuduğumda.

12bin inverter sıfır alırsam salonu rahat soğutur ısıtır. koridoru da ısıtır. 12000/1000*2.2 hesabına göre 27 m2 ye kadar yani koridor mutfak salonu iş görür gibi.

bu evde kasıma kadar kesin kalacağım. şehir antalya. sonra hangi şehre geçerim bilmiyorum. istanbula mesela taşınırsam klima orda kullanmıyorum. boşa sıfır almış olmak istemiyorum. satarken zarar olacak gibi

on off da alırsam çok yakacak gibi ama satarken zarar pek etmem. hatta 2 odaya da birer tane koyabilirim yani salona ve koridorya veya büyük odaya. 6 ay garanti veriyor bazı yerler de. yine de güvenmek zor tabi ikinci ele.

şu an fanlı ısıtıcı kullanıyorum. idare ediyor gibi ama odaların kapısını kapatıyorum. anca öyle ısıtyıor gibi. bir de çok yakıyor. 1000 w civarı. salon ve koridor sıcak. arada açıyorum.

yazın sıcakta kesin lazım olacak şu an idare etsem de.


yorumlarınız neler. benzer evi olanlar var mı.

 
klimayı ısınma amaçlı kullanmanızı pek tavsiye etmem. hem çok enerji tüketiyorlar, hem de daha kolay yıpranıyorlar. siemens 21000 btu, full yalıtımlı açık mutfak+salon 40 m2 civarı evde ısıtma performansından memnun değilim. soğuturken muazzam ama ısıtırken uzun zaman alıyor. belki de tavan çok yüksek ondan ısınamıyordur klima ile. sizin oda büyüklüğünüzde konvektör ısıtıcı iyi bir seçenek olabilir.


  • posthuman  (10.01.22 13:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.