[]

Pandemide avrupa seyahati

Son zamanlarda avrupaya turistik amaçlı seyahat eden var mı ? Gidip hem oradaki yakınlarımı görmek hem de biraz gezmek istiyorum fakat pandemi nedeniyle emin olamıyorum. Gidenler varsa izlenimleri nasıl ? Bir de bugün masraf yapıp vize başvurusu yapsam 1 ay sonrası için korkuyorum kapıları kapattık kardeşim demelerinden. Siz ne düşünüyorsunuz ?




 
Biz Avrupa'da yasamamiza ragmen diger ulkelere gezi planlarimizi iptal ettik, vakalar cogu yerde rekor kiriyor. Gezmek kacmiyor, ortalik biraz normale donsun gene gezeriz dedik.


  • sertac akin  (09.01.22 16:02:44) 
şimdi tam noel/yılbaşı sonrası, vakalar her yerde çok artmış durumda. böyle zamanlarda aniden lockdownlar, ülkelere giriş yasakları vs. başlıyor çoğu avrupa ülkesinde.

şubat-mart iyi olabilir nisanda paskalya ile birlikte yine benzer durumlar başlar. vize başvurusu konusunda haklısın, hangi ülkeye gideceğine bağlı malum bazı ülkeler son dakika karar almayı seviyorlar (italya mesela) ama bazıları pandemi başından beri biraz daha chill (iskandinavya civarı).
  • william morris  (09.01.22 16:24:14) 
Ailem yeni geldi ziyarete. Sürekli sinirlarin kapanip kapanmayacagini takip ettiler. Ulkelere giris formunu doldururken en yeni onlemleri ogrenebilirsiniz, oradan bakin. Vizede sorun yok. Vize veriliyor, benimkiler davetiye ile geldiklerinden hic sorun cikmadi. Zaten vize islemleri normal donemde de yavas isler, bir ayi bulurdu vizelerin cikmasi. Bir degisiklik gozlemlemedim.

Ancak stresli bir donem. Her ülkenin, hatta eyaletlerin kurallari farkli, bunlarin hepsine hakim olmak zorundasiniz. Biz bile takip etmekte zorlaniyoruz yeni duzenlemeleri. Oyle zevki cikartila cikartila gezilecek bir donem degil. Zorunlu seyahat disinda, gelip gitmek cok mantikli degil. Gitsem bile bir ülke ile sinirlardim, cünkü her ülkenin pandemi onlemi farkli.
  • buf-e kür  (09.01.22 16:53:10 ~ 16:55:12) 
Epey niyetlendim Avrupa gezmeyi ama Mayıs ayına bıraktım.

kapıları kapattık kardeşim, olası. Belki az ama yine de olası. Mayıs ayına bırakmanın sebeplerden biri bu. Yüzbinlerce covid vakası açıklanıyor her gün. Gidip, sap gibi kalmak işin için.

Diğer sebep, maddi birikim. Para birikiyorum, ayrı bir konu.
  • put it in your appropriate place  (09.01.22 17:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.