[]

Kendi karşılaştırma internet sitemi yapmak istiyorum

site derken bir script yani, galiba?!
aradığım şeyi istediğim sitelerde arayacak, getirecek. dizecek.
kendi bilgisayarımda çalışacak.
öğrenilecek, modifiye edilecek tarafı varsa onu da öğrenirim.

bildiğiniz böyle bir program var mı, tşk

 
Ne aradığınıza göre değişir. Her türlü bilgiyi her türlü siteden çekecek bir program bildiğim kadarıyla yok. Bu tür programlar genelde istek üzerine yazılır. Zira her web sitesinin yapısı farklı olabildiği gibi çekilecek veri tipleri de farklı olacağından bu aslında gayet spesifik bir problem. Haliyle sorunuz bu haliyle çok komplike ve havada duruyor. Prensipte belirli veri tipleri için belirli sitelerden veri çekmek gayet mümkün fakat işin içinde çok fazla detay var. Sorunuzu netleştirin. Örneğin "Döviz kurlarını 5 ayrı siteden takip etmek istiyorum, o siteler de şunlar..." Gibi.


  • nihayet  (07.01.22 21:50:11) 
misal, cimri, epey, akakçe pek çok farklı alanda arama yapabiliyor

sadece gugıl gibi sonuç getirse de olur; gugılda nasıl istemediğimiz sonucu -istemediğim şey olarak belirtiyorsam.
diyelim ki telefon arıyorum, ekşisözlükteki sonuçlar gelmesin, duyurudaki sonuçlar gelsin istiyorum, özelliklerine göre dizmeyi de istemiyorum artık, sadece linkleri dizsin.

mesela gugıl aramayı böyle manipüle edemiyor muyuz, her sonucu getirmesin, belli başlı on siteden sonuç çeksin
  • comp  (07.01.22 22:31:54 ~ 22:32:27) 
yazilim konusunda tecrubeli olmayan biri icin pek olasi degil istedigin.

google'da aramanin basina mesela site:eksiduyuru.com OR site:eksisozluk.com yazarsan sadece eksiduyuru.com ve eksisozluk.com icinde bildigi seyleri arar.

yani istedigin her site icin site:siteismi.com ve aralarina OR koyman gerekiyor.
  • robokot  (07.01.22 22:40:02) 
web site olarak değil ama pc'de çalışan bir sistem olarak; python öğrenerek yapabilirsin bu istediğini ama 6-7 ay uğraşman lazım temel bir şeyler için.

edit:üstteki mesaj'ın üzerine şunu ekleyebilirim. bir sayfa yaparsın 2 adet veri girişi olur; ilk girişe aramak istediğin şeyi yazarsın ikinci formda ise aranacak siteler halihazırda duruyor olur, (ekle-çıkar yapılabilir şekilde ayrı bir form daha olur) daha sonra ara dediğinde iframe ile alt ekranda google üzerinden çıktıyı verir. bu dediğim sistemi temel html bilgisi ile yapmak mümkün. html de karmaşık bir dil değil 1 ayda baştan sona bir site tasarlayacak kıvamda öğrenirsin.
  • marlonbranda  (08.01.22 18:09:26 ~ 18:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.