[]

Eve oda eklemek

Merhaba, dik bir yokuşta, her daire deniz gören 2ser katlı binalarda oturuyoruz. Eski bir site ve herkes kafasına göre cambalkon yapmış, bahçe kapatmış, oda yaptırmış.
Imar müdürlüğünden projeyi aldım, sitenin proje ile alakası yok durumda. Tapudan da yönetim planını aldım, hiçbir ekleme yok.
Bizim ev de L şeklinde. O arayı kapatıp oda yaptırmak istiyorum. Bizimkiyle aynı plana sahip bir komşu aynı şekilde yaptırmış.
Sitede tadilat yaptıran var yine, bugün orda komşular da görünce gittim onlar yaptırıyor sanıp ama onlar şikayet için oradalarmis. Dediler ki bu sitede herkes birbiriyle davalı. Biz de bu tadilatı istemiyoruz çünkü çatıya su deposu koyacaktık ama simdi bunlar balkon yapiyor, bahçeyi kapatacaktik, diğer yan komşu izin vermedi. Hatta galiba denetçi olduğunu söyledi bu kişi sitede. Kimsenin manzarasını engellemedigi sürece bir seyler yapılabilir ama yönetim de izin vermiyor falan dediler.
Bizim L şeklinde evin orta boşluğunun altında da bir oda var tek bir oda projede hiç olmayan. Zaten sitede alt katlar projede yok, yokuşta olduğu için mi bilmiyorum.
Bu tadilatı yapanlardan da fiyat aldım, yarın da bir firma keşif için gelecek. Hiç kimseye bir şey söylemeden başlayalım mı? L kısmın altında kendine oda yapmış kişi, bizim alt depoya da el koymuş yan komşu. Bugün öğrendim. Kadının bizim yan, alt ve diğer yan olmak üzere 3 birbiri ile duvarı olmayan alanı var. Onun bagimisz oda olan yerin çatısını sökmek gerekecek ama onun üstüne oda yapmak icin:D şu an o alanda kalan biri yok, diğer kullandığı 2 parça bölümlere kiracı geldi yeni.
Yönetime sormak istemiyorum çünkü onların hayir diyeceği belli gibi? Bugun konuştuğum tadilatı yapanlarla da, yönetime sor da hem bizim işi de yumusatmis olursun dediler. Zaten fazla fiyat da verdiler. Onlarla değil de, yarın kesife gelenlerle sessizce başlasak mı bu işe? Hickimsenin manzarasını engellemiyor. Alt iki komşusunun küçük mutfak pencerelerinin biraz ışık almasını engeller ama çok az. Zaten evlerinin arkası.
Yonetim planinda "bağımsız bölümlere bitişik olarak imal edilmiş bulunan yapı hacimleri, bitişik olduğu bağımsız bölümün eklentisidir." yaziyor. Alt depolar için gecerliyse bu zaten bizim alt katı da çevremizi kuşatan komşu gasp etmiş durumda. Tanışmıyoruz da ama çatısını sökmek gerekiyor işte. Bu evi satan kişi sonradan laf arasında alt kat da sizin aslında demişti hem de ama alt katta gözüm yok zaten. Bir küçük oda istiyorum sadece kimseyi engellemeyen. Napmak lazım sizce? Teşekkür ederim.

 
karışık bir durum, belediyedeki kayda aykırı bir durumda o duvarı-odayı yıktırabilirler. bizim apartmanda benzer davalık oldu. dışarıdan asla belli olmayan mutfak balkonu duvarını yıkıp mutfağa eklediğimiz için belediyeye 1000kusur ceza ödedik.

üstüne de oraya ekstra masraf ile bir duvar yapmak zorunda kaldık. sanırım kontrole gelen memuru eve almamak gibi saçmasapan bir kaçış yöntemi var. tespit tutanağı tutulamadığı için ceza de çıkmıyor bu durumda.
  • orpheus  (07.01.22 22:19:09 ~ 22:19:52) 
Hocam sizin durum biraz buna benzemis :))

twitter.com

Tam bi ogrenin alt taraf sizin mi o zaman karsi taraf bi baski yapamaz cati icin. Tamamen kulaktan dolma koca kari bilgisi ile „eger yaparken zabita gelmez ise bisey yapilamiyor ama yaptiktan sonra yik derlerse -siz de önce onlarinkileri yikin o zaman“ gibi bi baski ile yikilmasini flan engelleyebilirsiniz sanirim.

Ama ben plani falan hic anlamadin bu arada baya karisikmis orasi :/
  • c1b2k3  (08.01.22 11:01:06) 
ilave insaatlar ve tadilatlar statigi bozdugu icin tehlikeli,yarin öbürgün deprem olunca o tadilat sebebi ile binanın yikilmayacagini bilemiyoruz. asıl endiseniz bu olsun bence.


  • spivak  (08.01.22 13:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.