[]

yemek yemeyen bebek problemi?

1.5 yaşında çocuğum var. anne sütü alıyor. ne yemek yapsam ve ona ne kadar farklı sunsam da asla yemiyor. hiçbir eti (beyaz/kırmızı ya da yumuşak/parçalanmış) yutmuyor zaten atıyor onu geçiyorum ama çorba/makarna-pilav/sebze (haşlama/fırında vs bir sürü yöntem) yaptığımda iki kaşıktan fazla yemiyor. aylardır kilosu sabit (9.2 kg)

ben bu durumu çok önemsemiyordum çünkü emiyor ve memeye aşırı düşkün. babası çok problem yapıyor kg almamasını ve beni de etkilemeye başladı artık. bu bi problem mi? yemek yememesi, yemeğe itiraz etmesi?

ps. birkaç doktora danıştık, onlar korkulacak durum yok diyorlar. dedesi de (alan farklı) doktor ve problem görmüyor. ama internette (instagram) bi görüyorum oğlumla yaşıt bebeler bi tabak yemek yiyorlar hem kahvaltı hem akşam yemeklerinde (anne sütü almıyorlardır belki ama benim sütüm de ne kadar olacak ki zaten).

kafam karışık ve üzülüyorum. babası da hep baskı yapıyor bu çocuk neden yemiyor diye (ayrıyız, ne kadar denediğimi görmeden devamlı yargılıyor). tecrübeli anne babalardan yardım ve yorumlarını bekliyorum.

 
yani işin uzmanları söylemiş söyleneceği bence. bunu iletin, anlamıyorsa da umursamayın.


  • posthuman  (07.01.22 17:14:41) 
anne sütünü yeterince içtiği için yemiyor olabilir mi?


  • aeroknight  (07.01.22 17:32:48) 
Benim oğlum da aynı durumdaydı. Duyu bütünlemeyle çoğu problemi çözüldü.


  • sta  (07.01.22 18:08:08) 
Doktorum ama alanım farklı. 20 aylık oğlum var. Çocuğun büyüme sürecinde defalarca pediatrist arkadaşlarla iletişim kurmuş biri olarak cevap vermek istiyorum.

Öncelikle -mutlaka duymuşsunuzdur- bebeklerin gelişimini gösteren persentil tabloları vardır. O tabloya göre oğlunuz 3-10 p arasında. Bu da gelişiminin yaşıtlarına göre geri olduğunu göstermekte. Aslında daha önemlisi aylardır kilosu sabit olduğu için persentil hep gerilemiş. Bu normal bir durum değil. Belli ki anne sütü yavrucağa yetmiyor. Babası endişelenmekte haklı. Mutlaka bir pediatriste başvurun. Ara ara kilonun sabit kalması görülebiliyor ama siz aylardır aynı diyorsunuz.
  • mey17  (07.01.22 18:25:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.