[]

Hastanelerde yer yok deniliyor? Ne yapacağız?

Merbaba,

Babamız hasta, 55 yaşında, şeker, tansiyon, kalp hastası. Covid pozitif ve ciğerlerine inmiş hastalık, enfeksiyonu da var. 112 özel bir hastaneye götürmüş oksijen seviyesini yükseltmek için ama orada covid servisi yok diye eve göndermişler.

Hastane başka bir yere götürmemiş bu arada çünkü yer yokmuş diğer hastanelerde. Bu durumda ne yapabiliriz acaba? Yer yoksa nasıl hareket edilebilir? Özelde tedavi ettirme durumumuz yok ne yazık ki.

 
çok geçmiş olsuın bana çok saçma geldi

bildiklerim şunlar.

112 götüreceği hastaneyi kendisi seçmiyor, 112 merkezinden geliyor talimat. gerisi konusunda bilgim yok ama eğer kötüleşirse 50 defa da olsa 112yi arayıp çağırın

yer olup olmaması bizim sorunumuz değil 2 seneden beri hani covid için türlü türlü hastaneler, solunum cihazları bilmemneler yapılıyordu ne oldu?

ulan geçen sene istanbulda yer yok diye taaa kaç şehir öteye hasta götürdüklerini duymuştum kaç defa.
normalde olması gereken şu, özel hastanenin covid servisi yoksa bile sevk etmek için tüm hastaneleri tek tek arayıp yerini ayarlayıp sevk etmesi lazımdı ama bu 112nin özel hastaneye götürme saçmalığının sebebi bazı malum şahsımcıkların özel hastane sahibi olması ve sağlık üzerine mevki makam sahibi olması.
  • killerbee  (07.01.22 02:13:22 ~ 02:14:37) 
Çok geçmiş olsun. Uzman değilim, önce bunu belirteyim. 112 ekibi oksijen seviyesini düşük bulduysa evde beklerek zaman kaybetmeyin. Covid polikliniği olan hastaneye kendiniz gidin ambulans götürmüyorsa. Yatirmazlarsa medikalden oksimetre ve solunum cihazı almayı araştırın.


  • ?  (07.01.22 10:12:00) 
112'nin özel hastaneye götürdüğünü ilk defa duydum 112 genelde en yakındaki araştırma hastanesine ya da devlet hastanesine gider.

Eğitim araştırma hastanelerinin çoğunda covid servisi var. Mutlaka aciline götürün. Şehri bilmiyorum ama her şehirde vardır mutlaka 1 tane.
  • anten  (07.01.22 11:25:49) 
anten yakın zamanda yaralanmalı trafik kazası dolayısıyla ambulansla acile gittik.

hangi hastaneye gideceğiz diye sorduğumda hastaneyi biz seçmiyoruz112 merkezi bize bildiriyor onu bekliyoruz dedi ve bir özel hastaneye götürdü bizi.
  • killerbee  (07.01.22 12:47:51 ~ 12:48:17) 
Çok ama çok geçmiş olsun.
Babam kalp krizi geçirdiğinde 112 özele yönlendirdi. 112 özele yönlendirsin sizi yine. Tek kuruş para vermedik biz, siz de vermezsiniz. Üstelik bizde stent falan takıldı yani.
Israrla arayın, normal hastanelerde yoksa özele götürüyor. Özel para almaya kalkarsa da kuruş para vermeyin. 112 yönlendirdi bizi para mara yok diyin. Bir de sizden onay almadan devletin karşılamadığı bir şeyi yapamazlar ama çakallık yapıp yapmaya kalkışırlar size kağıt imzalatmaya kalkarlarsa imzalamayın. Tek kuruş vermeyeceğinizi açıkça belirtin.
  • matilda  (07.01.22 13:24:28 ~ 13:24:49) 
Pandemi hastanesi acil servisi. Nazar değmesin hastane doluluk oranı yüksek değil, bundan sonra da yükselmez umarım.


  • art pepper  (07.01.22 14:32:13) 
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim, Çam ve Sakura’ya götürdük yatıracaklar şimdi, tüm hastalara acil şifalar diliyorum :(


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (07.01.22 18:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.