[]

GSS borcu sigorta primi yerine geçiyor mu?

Bir süredir yurtdışında yaşıyorum ve bu süreçte benim adıma devlet bir miktar GSS borcu belirlemiş. Ben bu borcu ödersem, ödediğim aylar için emeklilik primlerimi de yatırmış oluyor muyum? Yani diyelim ki 1 yıllık GSS borcunu ödediğimde, 1 yıllık emeklilik sigorta primlerimi de ödemiş oluyor muyum?




 
yok, o sadece saglik hizmeti icin, primle alakasi yok. yurtdisinda ikame idiysen gss borcunu da sildirebilmen lazim.


  • robokot  (06.01.22 23:13:40) 
Bunun için pasaportu götürüp ülkeye giriş tarihimi beyan etsem yeterli olur mu?


  • hotaru no haka  (06.01.22 23:17:15) 
ek soru yapsam,

bunu ödeyince aninda saglik hizmetlerinden yararlanabiliyo muyuz?
  • vhs kaseti  (06.01.22 23:38:34) 
sildirmek icin gerekli proseduru bilmiyorum. @vhs kaseti, aninda derken, bir kac saat surebiliyor sanirim provizyon verme asamasi. e-devletten kontrol edilebiliyor ama. e-devlet icinde arama yapin: SPAS Müstehaklık Sorgulama

burada provizyon alip almadiginiz gozukuyor. provizyon veriliyorsa saglik sigortasi gecerli demek.
  • robokot  (07.01.22 00:07:34) 
@vhs, en kötü ertesi gün sağlık hizmetlerinden faydanlmaya başlarsınız. fakat yine her şey ücretli ama herkes kadar. normalde muayen ücreti 8 lira galiba. siz onu peşin veriyorsunuz. bir de gördüğüm kadarı ile reçetelerde hiçbir indirim olmuyor, her şeyi tüm parasını ödüyerek alıyorsunuz.


  • belkider  (07.01.22 01:11:12) 
Siz ya da aileniz herhangi biri ülkeye giris cikis tarihleriniz ile giderse sıkıntı yok.
Kalici olarak giderseniz ikametgah alininca oraya duruyor diye biliyorum.

  • logisticsmanager  (07.01.22 01:48:47) 
-Sigorta yerine gecmez.

-Yurt disinda surekli ikamet ediyorsaniz (6 aydan fazla kalmak uzere gittiyseniz) ikametgahinizi oraya aldiginiz tarihten itibaren silinir. Bunun icin oncelikle bulundugunuz ulkeye ikametgahinizi almadiysaniz alin, daha sonra konsolosluktan ya da e-devletten tarihceli yerlesim yeri belgesi belgesi alip, en son bagli oldugunuz SGK'ya dilekce olarak e-posta yollayabilirsiniz.

-Eger genel saglik sigortaliliginiz durdurulmussa (ikametim yurtdisi, bana borc cikarmayin...) bu durumda saglik hizmetlerinden ucretli yararlanirsiniz.
-Eger genel saglik sigortaliliginiz aktifse (her ay borclandiriliyorsaniz), borcunuzu odedikten sonra ucretsiz yararlanirsiniz. Bunu da e-devlet SPAS Müstehaklık Sorgulama menusunden gorebilirsiniz. Borcu odedikten 1 gun sonra "provizyon alabilir" e doner.
  • darkrocq  (07.01.22 12:19:46 ~ 12:20:40) 
@darkrocq Ben buraya gelir gelmez burada bir ikamet belgesi aldım. Fakat türkiye'deki ikamet yerimi kaldırmadım. Orada da hala bir ikamet adresim var gibi gözüküyor. Ama ben buraya geldiğimden beri Türkiye'ye tekrar dönüş yapmadım ve ikametim de burada. Bu durumda yine de silerler mi? Yani "Senin hala TR de ikamet adresin var" diye zorluk çıkarırlar mı?


  • hotaru no haka  (07.01.22 18:30:08) 
Kisisel gorusum:
- Bu durumda elimdeki oturma izninin baslangic tarihini baz alarak z tarihinden itibaren x ulkesinde oturmaktadir seklinde konsolosluktan bir yazi alip, pasaport giris cikis dokumunu de e-devletten alip SGK'ya bu sekilde basvurabilirsiniz. Yani en azindan ben boyle yapardim.

  • darkrocq  (08.01.22 15:08:24) 
@hotaru; yurtdisina ciktiginizi (oraya calismaya vs gittiginizi) gösteren belge ile ailenizden biri nüfus müdürlüğüne gitse silinir. Benim annem gitmişti benim pasaport bilgileri ile ama be adresimi zaten yurtdışına aldırmıstim yoksa sürekli borç cikar.

Borcunuz her türlü silinir dert etmeyin bile. Yurtdışına yerleşmiş Türk'ün borcunu silmek kadar basit islem yok.
  • logisticsmanager  (08.01.22 16:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.