[]

Yağ değişimine ve muayeneye 28 gün kaldı yazıyor

arabanın ekranında. 2.el araç.
2000 km once bakımı yapılmış, muayeneye de 3 ay var aslında ruhsatta yazan. Bu ne demek peki? Kime götürülüyor servise mi, sanayiden bir ustaya mı? Muayene ne zaman peki? Önceki sahibine de sorayım mı? Teşekkür ederim.



 
Muayenenin TÜV muayenesi ile alakası yok. Araç onu takip etmez. Araç 3 yaşından küçük değilse ruhsatta da yazmaz (eskiden yazıyordu). Size son muayeneye ait rapor verilmiştir. O raporda ya da e-devlet'te (www.turkiye.gov.tr ) muayene geçerlilik tarihi yazar.

Aracın verdiği uyarı bakım uyarısı.
Dizel araçlarda 10 bin km'de ya da yılda bir,
Benzinli araçlarda 15 bin km'de ya da yılda bir bakım yapılması ve bakım sayacının sıfırlanması gerekir (servis sıfırlar).

2 bin km önce yapılan bakımın üzerinden 11 ay geçmediyse sıfırlamayı unutmuşlardır.
  • himmet dayi  (06.01.22 22:23:23 ~ 22:26:50) 
muayene dediği servistir. ruhsatta yazan muayene başka bir şey. muhtemelen 2000 km önce bahsettiğiniz servis sayacını sıfırlamamışlar. yetkili servis halleder. özel servise de götürebilirsiniz garantisi bittiyse.


  • orient blue  (06.01.22 22:24:34) 
yıllık bakımdır muhtemelen. 2000 km önce bakım yapıldıysa gerek yok.
ağır bakım vs geldiyse baktırılabilir.

servisine ya da daha ucuz olsun dersen sanayide bi yere götürebilirsin. muayene dediğin gibi ruhsatta yazıyormuş zaten. o tarihten önce randevu alıp yaptırırsın.
  • jelly bear  (06.01.22 22:24:38) 
Bildirimi görmek istemezseniz araba modeli ile birlikte internette aratın, bir tuşa veya pedala basıp kontağı açıp bir şeyler yapınca sıfırlayabiliyorsunuz. Bakıma ne zaman isterseniz gidersiniz yine sıfırlayıp daha sonra bildirimi takip edersiniz.


  • super moderator  (06.01.22 23:25:30) 
Vw ise 10 bin kmde bir bakım var. Bir de 30, 60, 90 ve 180 binde falan ağır bakım var. Ağır bakım gelmiştir belki.


  • baal  (06.01.22 23:31:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.