[]

Kediyyy

Geçen yıl yavru kedi sahiplenmiştim, bu yıl tekrar bi yavru sahiplenmek istiyorum. Evde 1 yaşında kısır erkek sarman var. Sorun yaratabilir mi? Deneyimli arklar yardım pls




 
Sorun yaratabilir. Erkek kediler daha kolay anlaşıyor ama youtube'dan ikinci kediyi sahiplenme ve alıştırma videolarını mutlaka izleyin. takip etmeniz gereken bir ritüel var.


  • himmet dayi  (06.01.22 21:59:22) 
alışmaları 1-2 haftayı bulur ama alışırlar özellikle evdeki kedi de genç bir kedi olduğu için daha rahat alışır. tabii evdeki kedinizin karakterini de göz önünde bulundurun, hırçın bir kediyse biraz zor olur ama yine de olur.
4 kedi sahibiyim en büyük 7 yaşında en küçük 1 yaşında. en küçük geldiğinde büyük olan hırçın ve artık orta yaşlı bir kedi olduğu için küçüğün hareketliliğini, oyunculuğunu kafası kaldırmadı direkt yok sayma yöntemine gitti :D bildiğiniz yok sayıyor asla yaklaşmıyor, küçük yaklaşmak isterse uzaklaşıyor. küçük olan ortancalara sardı onlarla oynamaya çalıştı, çoğu zaman onların da kafası pek kaldırmadı onlar da genç kedi olmadığı için. ama sorun oldu mu? hayır. hepsi bir şekilde hem birbirlerine hem eve alıştı ve bir şekilde düzene girdi.
arkadaşım 3 yaşında kısır erkek ve deli hırçın kedisinin yanına 6-7 aylık erkek kedi sahiplendi. ilk başta ev sahibi fazla hırçın, minik olan aşırı korkak olduğu için yanyana gelmeleri inanılmaz zor oldu ama 2-2.5 hafta sonra oyun oynuyorlardı.
@himmet dayi'nin dediği gibi bir ritüel var :D yeni gelen kediyi ayrı odaya alıp 2-3 gün sonra mamalarını kapı önünde vererek(biri odada biri odanın dışında) birbirlerinin farkına varmalarını ve mama aracılığıyla ortamı yumuşatıyoruz. bu süreçte tıslamalar, kapı altından pandikleşmeler olacak, panik yapmıyoruz. 1 hafta dolunca gözetim altında kapıyı açıyoruz, elimizde oyuncaklar, oltalar hazır bulunuyor dikkat dağıtmak için. gözetimi elden bırakmadan temaslarını izliyoruz yine burada pandikleşmeler, bağırmalar olabilir. iş kavgaya doğru giderse ayırın tekrar ve aralıklarla ritüeli tekrarlayın.
  • mtfbwy  (07.01.22 14:57:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.