[]

python bilen arkadaşlar bir bakar mısınız?

bir database var, buna okulun vpn'i üzerinden bağlanıyoruz.

bu database şu: ite.lde.rub.de

sonra bunun içinde ite.lde.rub.de diye bir kısım var. burada makineler var.

bunu listelediğimde şu çıkıyor:

Welcome to the ITE IoT-Server!
{'count': 100, 'rows': [{'id': 1, 'model': 3, 'age': 18}, {'id': 2, 'model': 4, 'age': 7}, {'id': 3, 'model': 3, 'age': 8}, {'id': 4, 'model': 3, 'age': 7}, {'id': 5, 'model': 3, 'age': 2}, {'id': 6, 'model': 3, 'age': 7}, {'id': 7, 'model': 3, 'age': 20}, {'id': 8, 'model': 3, 'age': 16}, {'id': 9, 'model': 4, 'age': 7}, {'id': 10, 'model': 3, 'age': 10}, {'id': 11, 'model': 2, 'age': 6}, {'id': 12, 'model': 3, 'age': 9}


böyle 100 adet makine.

şimdi ben bunu jupyter kullanarak matplotlib ve numpy ile şöyle bir grafiğe dökmeliyim ibb.co

url_machines = "ite.lde.rub.de"
r= requests.get(url_machines)
print(r.json())

şu kodla listeye ulaşabiliyorum ama grafiği çizmek için nasıl ilerleyebilirim hiçbir fikrim yok. daha doğrusu model tipini bu listeden nasıl çekip değişken olarak grafiğe ekleyebilirim onu bilmiyorum. saçma sapan bir pdf vermişler bi haltı açıkladığı da yok.

aslında basit olduğunu düşünüyorum ama hiç benim alanım olmadığı için bilemedim. yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

 
r.json() ile dictionary elde ediyorsun. Ondan sonra for loop ile modelleri saydırabilirsin. Mesela aşağıdaki örnekte model_count listesinin elemanlarının indeksleri model noyu temsil ederiyor. Yani model_count[3], 3. modelden kaç adet var onu verecek. Bu kısmı hallettikten sonra matplotlibe geçersin.

d = {
'count': 100,
'rows': [
{'id': 1, 'model': 3, 'age': 18},
{'id': 2, 'model': 4, 'age': 7},
{'id': 3, 'model': 3, 'age': 8},
{'id': 4, 'model': 3, 'age': 7},
{'id': 5, 'model': 3, 'age': 2},
{'id': 6, 'model': 3, 'age': 7},
{'id': 7, 'model': 3, 'age': 20},
{'id': 8, 'model': 3, 'age': 16},
{'id': 9, 'model': 4, 'age': 7},
{'id': 10, 'model': 3, 'age': 10},
{'id': 11, 'model': 2, 'age': 6},
{'id': 12, 'model': 3, 'age': 9}
]
}

model_count = 5*[0]
for row in d["rows"]:
model_count[row["model"]] += 1

print(model_count)
  • reactionic  (05.01.22 23:04:47) 
çok teşekkürler arkadaşlar akşam deneyeceğim.


  • bohr atom modeli  (06.01.22 19:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.