[]

Bilgisayardan anlayanlara bir iki soru

Laptop almaya karar verdim ancak hiç anlamıyorum teknik özelliklerden. Sadece dizi film ve nette gezinme için kullanıcam sesi iyi olsun bataryası hemen ölmesin ve uzun yıllar gitsin istiyorum bikaç senede tükenmesin. Bütçe de max 8bin dedim. Trendyolda filtreleme yaparken yalnızca şu kriterleri yazıyorum:
Asus ya da lenovo olsun
i3 i5 i7 ya da reyzen 3 5 olsun
8gb ram olsun

bu kriterler mantıklı mı? ssd ekran kartı filan onları hiç bilemiyorum. onu boşver bunu da ekle çıkar diyeceğiniz kriterler var mı?

 
SSD %100 olmalı. 8 bin bütçe ile i3 11.nesil falan olur sanırım en iyi. RAM'de 8gb ama arttırılabilir olsun.


  • OrangeYellow  (05.01.22 22:11:34) 
dizi film + nette gezinme = iyi bir tablet daha iyi randiman verebilir


  • robokot  (05.01.22 22:23:43) 
tablet baktım ama laptop istiyorum ekran boyutundan ve word vb uygulamalar da kullanacağım için


  • rebecca  (05.01.22 23:49:28) 
fiyatı 9000'e çektim, yaklaşık 20 laptop arasından 3'e indirdim. şöyle atayım:

www.trendyol.com

www.trendyol.com

www.trendyol.com

-lenovolarda ryzen 5500u var, bu aralıkta alabileceğiniz intel işlemcilere göre %50-70 daha hızlı.

-ram üçünde de 8 gb.

-5500u'da bulunan vega7 ekran kartı, asusdaki mx130'a göre %40 daha hızlı. eğer sadece intel ekran kartı olan model alırsanız, fark %100+ civarı. vega olan makul düzeyde oyun oynatacak ve 4k sorunsuz video izletecek kadar güçlü.

-üçü de windows 10 kurulu geliyor.

-üçüncü laptobun ekranı daha küçük, ama 512 gb depolama avantajı var. diğerlerinde 256.

benzer özelliklerde ve fiyat aralığında asus bulamadım. benim önerim üçüncü laptop. ekran 1 inç daha küçük ama 512 gb ssd ile geliyor. diğerlerinde 256.

3 > 1 > 2 şeklinde gidebilirsiniz. asus'u sırf seçenek olarak istediğiniz için koydum.
  • sarahkerrigan  (06.01.22 00:45:00 ~ 00:55:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.