[]

anlayan ama konuşamayan biri ingilizcesini nasıl geliştirebilir

okuduğum şeyleri kompleks bir metin vs. olmadığı takdirde rahat anlıyorum, en fazla arada 1-2 kelimeye bakıp anlıyorum, ingilizce altyazıyla film falan da izleyebiliyorum. writingde basit kalıplarla ve bol bol düşünerek de olsa bir şekilde yazabiliyorum ancak speakingde direkt patlıyorum. ydsye falan girsem 70 civarı bi şey alırım tahmini olarak, belki çok iyi bir puan değil ama speaking hiç olmayınca 0 alanla pek farkım da olmuyor mülakatlarda.

sorum şu ki bu seviyede ingilizcesi olan biri kendini nasıl geliştirebilir? yani kursa mı gitmeli, internetten kaynaklarla kendine bir program mı oluşturmalı, speaking çok eksik olduğu için direkt onun üstüne mi eğilmeli, yoksa ingilizce seviyesi de aman aman iyi olmadığı için komple dili mi geliştirmeye çalışmalı ne yapmalı? ve daha da önemlisi nasıl yapmalı?


 
kısa süreli hiç bir şey çözüm değil. rutinine oturtman lazım. gün içinde yabancı dile maruz kalmak için mutlaka bir şey yap.

ingilizce podcast dinle, ingilizce not al, makale oku, özet çıkar, belki keyif aldığın bir konu olabilir bu, yemek tarifi gibi, tarih gibi. kısa bir süre de olsa bunun gibi aktiviteleri rutinine ekle.
  • gabe h coud  (05.01.22 16:26:22) 
Formül çok basit. Konuşmanı geliştirmenin yolu, daha çok konuşmaktan geçiyor. Yüzmeyi öğrenmek istiyorsan, sabahtan akşama kadar yüzme videosu izleyip tekniklerini öğrensen de, evde nefes egzersizleri yapsan da ilk şart suya girmek. Suya girmeden tüm öğrendiklerin yarım, eksik kalacak. İyi bir yüzücü olmak için onlara da ihtiyacın var elbette ama ilk şart, suya girmek :)

Bu yüzden konuşman gerek. Söylemek istediğin şeyi ifade etmenin sadece tek bir yolu olmadığını, bildiğin kelimelerle de kendini ifade edebileceğini ve kelime hazneni geliştirerek bu pratikle birleştirdiğinde akıcı bir şekilde konuşabileceğini öğrenmen gerek. Bunun da yolu dediğim gibi konuşmaktan geçiyor. Ikına sıkına da olsa bu böyle. Adım atmadan koşamazsın.

Konuşma kulüpleri olur, internetten konuşma kursları olur. Hangisi bütçene uygun olursa.
  • thracia  (05.01.22 16:48:04) 
Merhaba,
İşim bu; ağırlıklı olarak test amaçlı İngilizce ve iletişim dili olarak Speaking geliştirmek.
Online çalışıyorum. Sözlükten çok öğrencim oldu, şu anda da var.
Ticari, turistik, iş, medikal, hukuk, havacılık, felsefe, muhasebe, sanat… Bana bir hedef olsun; bunu konuşuyor ve konuşturuyorum.
Destek olmak isterim,
Selamlar.
  • birhayat  (05.01.22 16:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.