[]

güldür güldür

skeçlerde bazı oyuncular için aynı isim sürekli kullanılıyor. bilal, yeter, hayati gibi. ben gerçek isimleri sandım ama değilmiş. herkesin sabit bir takma ismi mi var bu programda? her skeç için aynı isimleri mi kullanıyorlar? ve ali sunal'a neden aziz diyorlar?




 
Birincisi:

Ali Sunal'a Aziz denilmesinin nedenlerinden ilki, onun 2012 yılında oynadığı bir filmde canlandırdığı "Aziz" karakterinden gelmektedir.

İkinci olarak ise;

herkesin bir "sahne adı"nın olduğu Güldür Güldür Show'da Ali Sunal'ın da "Aziz" adını kullanıyor olmasından kaynaklıdır.

yukarıda söylendiği gibi sanırım her oyuncunun bir sahne adı var.
  • mustafakesekci  (05.01.22 08:21:40 ~ 08:22:21) 
her oyuncunun sabit bir sahne ismi var, hatta bazılarının sabit bir sahne karakteri var.

örneğin şu anda kadroda olmasa da, "şevket" karakterini canlandıran oyuncu çağlar çorumlu'nun normal hayatında herhangi bir şivesi yok. fakat oynadığı şevket karakteri şiveli konuşuyor. yani şöyle; rol gereği, skeçte oynadığı karakter şivesiz istanbul türkçesi konuşuyor bile olsa, ali sunal zile basıp oyunu durdurduğunda şiveli haline dönüyor, ali sunal'la şiveli miveli konuşuyor. skeç başladığında şivesiz haliyle oynuyor.

aynı şekilde "burcu" karakterini canlandıran aylin kontente de, skeci gayet normal bir ses tonuyla oynarken, ali sunal zile basıp durdurduğunda, incecik sesli, aptal gibi konuşan bir kadına dönüşüyor.

aziz de ali sunal'ın sahne adı.
  • kibritsuyu  (05.01.22 08:37:18 ~ 08:37:35) 
@yazdonumu kısaca yazmış, ben detaylandırayım. bu programın orijinali 5’er beşer. orada ali sunal, kitap çıkarmış olan bir beşeri bilimler hocasını (aziz hoca) oynuyor. diğer karakterlerin hepsi de, bu kitapta geçen durumları canlandıran öğrenciler. zaten skeçlerde ali sunal’ın arada durdurup “şöyle anlat, bunu yap” demesinin asıl sebebi de, diğer oyuncuların bu kitaptaki olayları daha doğru anlatabilmesi için yönerge. tabi sonrasında olay biraz daha değişti, komedi unsurunun ağır basması için bu kısımlar sulandırıldı diyebiliriz. hatta sonrasında ikinci kitabı da çıkmıştı aziz hoca'nın.

bu arada 5’er beşer’in çıkış tarihi 2011, yani @mustafakesekci’nin bahsettiği filmden önce. bu yüzden aziz isminin bu filmle alakası olduğunu zannetmiyorum.

@kibritsuyu’nun bahsettiği durum da bununla alakalı. aylin kontente’nin canlandırdığı burcu karakteri saf/salak hatta yanlış hatırlamıyorsam torpille aziz hoca’nın yanına verilmiş bir karakterdi (aziz’e para sağlayan zengin birinin kızı mıydı neydi çok detaylı hatırlamıyorum). o yüzden buradaki her oyuncu, bir karakteri canlandıran karakteri canlandıran karakter (karakterception). yani aylin kontente aslında hep “burcu” karakterini oynuyor, burcu karakteri skeci oynuyor diyebiliriz. aziz hoca zili çaldığında oyuncu, skeci oynayan karakterden çıkıp bir üst karaktere (burcu karakteri) geçiyor. bu üst karakterden gerçek oyuncuya çok nadir geçiliyor (bazen yeni oyuncuları tanıtmak veya mevcut bir oyuncu ile ilgili bilgi vermek için yapıyorlar, bazen de kemal sunal’la ilgili bir konuşma olduğunda aziz karakterinden çıkıyor ali sunal).

hatta şunu da ekleyeyim, bir ara “ali sunlar diğer oyunculardan daha mı yetenekli, niye ona hoca diyorlar” gibi muhabbetler vardı (bunu güldür güldür dışındaki bir oyuncu da söylemişti sanırım). ama insanlar işin aslını (ali sunal’ın aziz hoca diye bir karakteri oynadığını) bilmedikleri için ali sunal yönetmenmiş gibi düşünüyordu ama durum çok farklı işte :)
  • shadowfollower  (05.01.22 09:26:51 ~ 09:28:21) 
Beşer Beşer ve İnsanlar Alemi'nde özel hayatları gibi görüntüler sıkıştırılıyordu araya, o zamanlar daha net anlaşılıyordu. Artık o kalmayınca bu gibi sorular da olabiliyor. Ruhunu kaybetmesi üzücü ama para kazanmaları bir o kadar sevindirici.


  • lcha  (05.01.22 09:37:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.