[]

Bitmiş puzzle'ı çerçeveletmek

Evde ilk kez 1000 parçalık puzzle alıp bitirdim. Ama acemilikten direkt yemek masasının üstünde yaptım puzzle'ı. Şimdi o evden taşınıyorum bi iki güne ve puzzle yaklaşık bi aydır masanın üstünde duruyor.

Eve puzzle yapıştırıcısı ve mukavva aldım ama mukavva çok kalın olduğu için altına geçiremedim puzzle'ın. Yapıştırıcıyı direkt uygulasam masaya yapışır mı ya da masada iz falan bırakır mı? Öyle olmaz derseniz nasıl mukavvanın üstüne alıcam ben bu puzzle'ı? Taşınacağım ev hemen bi alt kat, mukavvanın üstüne taşısam en azından kendi evime götüreyim orda dursun :d


 
mukavvaya almaya gerek yok
yapıştırıcıyı kenarlara taşırmadan sürersen masaya yapışmaz.
yine de tedbiren ince bi naylon ya da gazete kağıdı üstüne alabilirsin sürükleyerek.
  • jelly bear  (04.01.22 22:15:29) 
Altında bir şey olmasına gerek yok, içinden çıkan yapıştırıcı ile yapıştırılıyor. Sonra isterseniz o şekilde götürüp çerçevelettirebilirsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (04.01.22 22:36:13) 
Masaya iz yapar ve yapışır yer yer.

Bir gazete kağıdı alabilirsin. Biri gazeteyi sabit tutarken sen puzzleın iki köşesinden tutup yerden bi kaç santim kaldırıp gazete kağıdının üzerine doğru sürükleyebilirsin.

Daha kolayı mukavvayı birisi masa ile aynı hizada, masaya bitişik ama 1 mm aşağıda ya da ayn hizada olacak şekilde tutar. Puzzle ı yine aynı şekilde ili köşesinden tutup masada kaydırıp devamında da aynı hizada olan mukavvada kaydırmaya devam edebilirsin.

Tüm bu çözümler için iki kişi lazım.
  • zimbirik  (04.01.22 22:37:19) 
ben mukavvada tamamladıktan sonra altına gazete kağıdı serip öyle yapıştırıyorum. illa damladığı oluyor. bi de genelde 4e ayırıp öyle yapıştırıyorum. çerçeveciye taşıması daha kolay oluyor. birleştirince de belli olmuyor.


  • pide  (04.01.22 22:55:38) 
puzzle'ın kısa kenarının altına, kısa kenar boyunda ince bir kağıt sok. sonra mukavvayı da kağıt ile masanın arasına sok. bunu yaparken puzzle'ı kağıtla birlikte masanın kenarına yavaşça getirebilirsin. varsa başka bir kişiden yardım al. mukavvayı kısa kenarın altına sokabildiysen, kağıttan köprüyü bozmadan puzzle'ı yavaş yavaş mukavvanın üstüne kağıt köprüsünden geçirerek itele.


  • kibritsuyu  (04.01.22 23:09:07 ~ 23:09:55) 
Evde yalnızım şu an ve sanırım hiç gazete kağıdı veya naylon yok evde. Yarın bi yancı bulup bu çözümleri deniycem çok teşekkürler :d


  • nundu  (04.01.22 23:36:36) 
Resim çizerken kullanılan büyük ebatlı kağıtlardan ya da kartonlardan alıp deneyebilirsiniz.


  • yazdonumu  (05.01.22 08:54:35) 
bir daha aynı durumu yaşamamak için tek seferliğine puzzle taşıyıcı alınabilir.

www.trendyol.com

bu halının üstüne de tek başına alabilirsin arkadaşların anlattığı şekilde. atla deve değil. bitmiş puzzle altına bişey sokmaya çalışırken dağılmaya değil dağılmamaya istekli olur. arada 5-10 parça çıkar gibi olur, onları da çevresi mükemmel hassasiyette kesilmiş benzersiz yuvalarına geri takarken çıkan fıst sesleri işin bonusu olur.
  • onemoremile  (05.01.22 09:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.