[]

Kobo Eokuyucu iade

Bugün D&R mağazasından Kobo ekitap okuyucu aldım arkadaşa hediye olarak. Ödemeyi yaptıktan sonra olur da iade etmek istersek şartların ne olduğunu, 14 gün içinde iade hakkımızın olup olmadığını sordum. Mağaza çalışanı arkadaş kutu açıldıktan sonra iade alamayacaklarını söyledi.

Ancak bana saçma geldi. Telefon, tablet bile alsak ilk 14 gün içinde neden belirtmekden iade hakkımız oluyor. Daha önce Onyx Boox okuyucu almıştım ve onu iade edebilmiştim hatta.

Sizce mağaza çalışanı yanlış mı bilgilendirdi yoksa Kobo ürünlerine ait böyle bir kural mı var?
İade edeceğimizden de değil ama kafama takıldığı için D&R'a mail attım ama kim bilir ne zaman cevap verirler. Sizin bir bilginiz var mı bununla ilgili?

 
14 gün kuralı yalnızca online siparişler için geçerli. Dükkandan alınan ürünlerin iadesinde bildiğim kadarıyla 14 gün iade garantisi zorunluluğu yok.


  • hedep  (04.01.22 21:09:49) 
hedep +1

koşulsuz iade hakkı (cayma hakkı diye geçer kanunda) sadece uzaktan alışverişlerde (online, telefon vs.) geçerli olan bir hak. mağazadan görerek alınan ürünlerde iade hakkı yok. mağaza çalışanı doğru bilgi vermiş.

daha önce mağazadan aldığınız bir ürünü iade ettiyseniz bu mağazanın müşterilere özel bir olanağıdır. örneğin bimeks'te vardı 30 gün koşulsuz iade imkanı. bu tamamen mağazanın inisiyatifinde. almıyorum derse hiçbir hakkınız yok. sadece ayıplı malı iade edersiniz. o apayrı bir kanun maddesi.
  • himmet dayi  (04.01.22 21:12:41 ~ 21:14:03) 
mağazada iade yok, bu arada onyx boox'u niçin iade ettiniz? çok beğendiğim modelleri var. sorun neydi?


  • adivar  (04.01.22 21:47:11) 
Sanırım şu an elektronik ürünlerinden *mağazadan* alınan ürüne 2 hafta içinde iade imkanı veren nadir yerlerden biri Apple. Onun dışında var mı bilmiyorum. Eskiden Bimeks vardı ama battı, gitti.

Kanuna göre görerek aldığın ürünü iade edemiyorsun.
  • kaptankedi  (04.01.22 21:53:34) 
@adivar

Android olması en büyük eksiydi benim için. Okuyucu olduğu için klasik android değildir diye tahmin etmiştim ama tam tersi klasik android bir cihazdı. Dosya sistemi, arayüzü vs sevemedim. Onun dışında okuyucu için fazla ağırdı, koca tabletler bile daha hafif bundan. Nova 3 modelden bahsediyorum bu arada.
  • büyük engizisyoncu  (04.01.22 22:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.