[]

Yüksek Lisansta tez aşamasına geçilemediğinde burs kesilir mi ?

Sorum başlıktaki gibi, şu an yüksek lisansın ikinci dönemindeyim ve bursu bu dönem kazandım. Seminer dersini bu dönem vermeyip tez aşamasına geçemediğim zaman burs krediye mi döner ?




 
Ders aşamasını bitirmeniz için gereken azami süreyi geçerseniz, yüksek lisans programından atılırsınız. krediye dönüşme diye bir durum söz konusu değil, ilişiğiniz kesilir.

bu çoğu program için, yüksek lisansa başladığınız dönemden itibaren 4 dönemdir. bazı programlarda hazırlık vs. oluyor.

zaten yüksek lisansı tamamlamanız için maksimum 6 dönem veriliyor. yani 4 dönem içinde ders aşamasını bitiremezseniz, tez aşaması olarak adlandırılan 2 dönem hakkınız verilmiyor ve programdan atılıyorsunuz.

ders aşaması olarak adlandırılan dönemde, kayıtlı olduğunuz programın belirlediği bütün ders yükünü tamamlamanız gerekmekte. buna seminar vs her şey dahil. hangi dönem aldığınızın önemi yok.

ancak aldığınız bursun farklı koşulları olabilir. üniversitenizin burs ofisinden veya öğrenci işlerinden daha detaylı bilgi almanızı öneririm.
  • einsteinin kedisi  (04.01.22 12:59:01 ~ 13:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.