[]

Riskli Gebelik ve Cvs

Merhaba duyuru sakinleri. Malesef eşimin gebeliğinin 12. Haftasında riskli gebe olduğunu bebeğin ense kalınlığının çok fazla olduğunu öğrendik. İkili tarama testine gerek olmadığı ve cvs testi yapılması gerektiği söylendi. Cvs düşük ihtimalinin fazla olduğu bir yöntem olarak algıladık ve emin ellerde bu işlemi yaptırmak istiyoruz. Ankara sınırlarında önerebileceğiniz bir hekim var mıdır?

Teşekkürler.


 
riskli gebelik uzmanı diye araştırmanız gerekiyor yani perinatalog. bizzat tecrübe etmedim ama kuzenim özgür deren'e gitmişti. onun gebeliği riskli değildi ama çok güveniyordu doktora. kendisi de doktor olduğu için iyice araştırmıştı.


  • pide  (04.01.22 10:26:26) 
neden fetal dna olmuyormuş? bazı doktorlar ücreti nedeni ile hiç önermiyor (3000-5000 tl) ama aynı işi görüyor olabilir ve sıfır risk. sadece kan alınıyor. bir araştırın derim. o zaman hekim aramanıza gerek kalmaz.


  • kenarortay  (04.01.22 13:14:46) 
@pide teşekkür ederim Özgür Bey in asistanı ile görüşme sağladım. Araştırmalarım devam ediyor.

@kenarortay hocam fetal dna testi tanısal değil tarama testi olduğu için önermediklerini söylediler. Birkaç doktorla görüştüm aynı cevabı aldım. Bilemiyoruz artık ne yapacağımızı. Cvs i de bu hafta yaptırmazsak amniyosentezi beklememiz gerekiyor.

Ek olarak Aydan Biri ile de görüştük.
  • gorkemgoksu  (04.01.22 13:29:53) 
www.acibadem.com.tr

derya hanım bu konuda belki de türkiye'Deki en iyi hekimlerden biridir. ablamın gebelik süresince çok yardımcı olmuştu. fakat istanbul'da görev yapıyor.
  • emfuzi  (04.01.22 15:13:17) 
@emfuzi çok teşekkür ederiz.


  • gorkemgoksu  (04.01.22 15:23:02) 
ankara'da riskli gebelik denince akla ilk gelen isim yıllardır özgür deren.

aydan biri de bir perinatolog olmakla birlikte, (bkz: 9 nisan 2017 koru hastanesi rezaleti)'nin bir parçası olduğu için, hatta kendisi koru hastanesi'nin bizzat sahibi olduğu için çok güvenmiyorum kendisine.

geçmiş olsun. umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.
  • kibritsuyu  (04.01.22 16:34:25 ~ 05.01.22 08:38:45) 
ankarada acar koç.

pahalı ama. ankara sosyetesini bu doktor doğurttu. alanında bir numaradır çok iyi doktordur.
  • Hallegadola  (04.01.22 16:40:13 ~ 16:42:00) 
@kibritsuyu çok teşekkür ederiz. özgür deren ile ilgili çok fazla olumlu dönüş aldık.eşimle değerlendireceğiz söylediklerinizi.

@hallegadola acar koç ile ilgili pek bilgi toplayamadım fakat yarın arayıp bilgi alacağım. Çok teşekkürler.
  • gorkemgoksu  (04.01.22 20:53:55) 
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diler, eşinizi ve sizi tebrik ederim.
İstanbulda Doç. Dr. Murat Muhçu iyi bir hekimdir. Asker kökenlidir, merhametli ve sıcakkanlıdır.

  • dediysem dedim  (05.01.22 00:16:10) 
ankara degil ama istanbul da en iyiler

ibrahim bildirici ve recep has hocalardir.

cok gecmis olsun, iyi haberler alirsiniz umarim
  • oscar  (05.01.22 03:09:13) 
istanbul'da olduğum için doktor önerim yok ama fetal dna testi yapılsa da, riskli bir sonuç çıkarsa yine amniyosentez yapılıyor, onu söylemeye geldim. o yüzden doktorunuz önermemiştir, dediğiniz gibi bu anlamda ikili test gibi bir tarama testi işlevi görüyor. umarım güzel haberler alırsınız.


  • gmzo  (05.01.22 08:48:44) 
Çok teşekkür ederiz herkese. Güzel dilekleriniz için ayrı teşekkür ederiz. Eşim bütün görüşmelerin ardından Aydan Biri ile işlemi yapmak istedi. Biraz önce Cvs yapıldı. Sonuç bekliyoruz umarız güzel sonuçlar gelir. İyi günler :)


  • gorkemgoksu  (05.01.22 13:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.