[]

Kaziklandim

Araba alali bir yil olmadi. Geçenlerde kış lastiği taktırdım. Tanedi 1500 lira'dan 6000 lira ödedim. Satıcı faturayı mailime atacağını soyledi. Ben de küçük bir şehirde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor nasılsa diye sorun etmedim. Geçen faturayı sorduğumda sistemde sorun olduğunu biraz daha bekletecegini söyledi. Az önce lastiklerin fiyatına internetten baktım. Tanesi 1000 liradan satılıyor. Adam beni kazıklamış. Elimde fatura yok. Sadece lastikleri değişirken fotoğrafını çekmiştim. Bilgisizligimden ve araştırma yapmansmdan yararlanıp beni dolandıran bu adama karşı ne yapabilirim?




 
lastikler internette aşağı yukarı her zaman daha ucuzdur zaten. mağazadan alırsan daha yüksek bir ücret ödersin. kazıklanma değil de ticaret diyelim, sana da hayat dersi olmuş.


  • roket adam  (04.01.22 01:25:21) 
istese 6bin liralik fatura kesebilir bu durum kaziklanmandan bagimsiz bence.
Vergi odememek icin kesmiyor.

Taktiginda kac paraymis diye internete hic bakmadin mi?
Fiyatlar cok dalgalandigi icin cozmek zor.
Benim araba 1 ayda 200bin oynadi neredeyse.
  • divit  (04.01.22 01:26:00) 
Gecen ben de lastikciden fiyat sordum 1850 dedi tanesine. Daha ordayken google'ladim, tanesi 1100 liraya bi cok sitede vardi. Eyvallah deyip ciktim.

Sen fiyati kabul edip taktirmissin, bu saatten sonra yapacak bir sey yok. Kullanilmis lastigi de kimse geri almaz. Belki bi rot balans hediye isteyebilirsin. Icin sogusun diye :)

Ve evet fiyatlar cok oynak. Sigaranin bile fiyati belli degil ulkede. Boku yemisiz ozetle.
  • brkylmz  (04.01.22 01:58:55) 
dolandirililmamssin. yüksek fiyattan almissin. gecmiş olsun yapacak bir şey yok. ders cikartmaktan baska....


  • all girls dream  (04.01.22 03:27:42) 
Tek yapabileceğiniz şey faturamı gönder yoksa maliyeye şikayet edeceğim demek. Zaten fahiş fiyata satmış, hiç olmazsa vergisini versin.


  • Tutkun  (04.01.22 07:08:53) 
hocam çok da kazıklanmamışsın bence her ne kadar lastik değişim ücreti konusunda bilgili olmasam da muhtemelen aldığın lastikleri de aracına taktırdın. bunun da bi masrafı vardır. belki her lastik değişimnde olduğu gibi rot balans da yaptırdın.

hem görerek aldın, muhtemelen eski tarihli, iyi şartlarda saklanmamış özelliğini kaybetmiş bir lastik de almadın.

ayrıca maalesef bu ekonomik dolar dengesizlikleri yüzünden böyle şeyler sıkça oluyor. adam o zaman dolar kuru 18ken almıştır falan öyle satmıştır, sonra dolar düşünce yeni fiyattan almıştır.

belki internette sattıklarına bile gönderemedi bu yüzden(fiyatları güncellememiş de olabilir.)

çinden 750 liraya maal ettiğim gitar pedalı şuan faturalı garantili olarak 550 liraya satılıyor mesela. almadan önce türk eticaret sitelerinde yurtdışından gönderi olarak 1000 küsürlere satılıyordu.
  • killerbee  (04.01.22 07:33:33 ~ 07:39:23) 
killerbee nin dediği çok haklı.
o zamanki döviz kuruyla şimdiki bir değil.
yabancı marka bir lastikse aldığın döviz kuruna göre fiyatı sürekli oynar.
kazıklandığını düşünme bence de.
ha ama aynı tarihteki başka bir lastikçide (internette değil dükkanda)
fiyat ne kadarmış öğrenirsen o sana en sağlıklı fikri verir.
  • rentts  (04.01.22 08:02:48) 
küçük bir şehirde yaşıyorsanız olumsuz yönde reklamını yapın.


  • since1907  (04.01.22 08:33:13) 
500 lira fark da çokmuş ya. ben lastikçiye gidip aynı marka modeli sorduğumda, tanesi için internet fiyatından 75 lira fazla söylemişti. ayrıca takma ücreti de almıyordu. lastiği dışardan alıp taktırmak için ona götürsem en az 50 lira isteyecekti. uzun yola çıkacağım için uğraşmadım. fakat şöyle bir şey var, kur çok dalgalıydı. belki de sizin aldığınız gün internet fiyatı 1300-1400 lira civarındaydı bundan emin olmadan üzülmeyin.

yapacak bir şeyiniz yok yaşadığınıza türkiye'de ticaret diyorlar. gidip faturayı isteyin kaç haftadır peşinde koşuyorum hemen gönderin o fatura bana lazım diye biraz azar çekin. bari vergisini ödettirin.
  • golgi aygıtı  (04.01.22 09:45:42) 
bayiler yüksek söylüyor, takma parası almıyor, yazlıkları saklıyor
tabi bu durum abartı olmuş

burda daha çok araştırmak gibi basit bir şeyi neden yapmadım diye kızıyorsundur kendine
işin düşerse para almasın faturayı alırken muhabbetini yapabilirsin
faturayı da al bence devlete vergi gitsin, gerçi onlar da neyse
  • bir soru sorcam  (04.01.22 10:54:31 ~ 10:57:20) 
İnternette satılan bazı lasitklerin üretim tarihi eski olabiliyor
Eski tarihli lastiğin ömrü kısa olabilir
ayrıca iyi niyetli esnaf dahi dövizdeki kur artışını öngöremiyor

Ayrıca söküp takma parası da var

E-fatura işini ufak esnaf daha çözemediği için faturalar geç kesiliyor
  • çınarım  (04.01.22 11:01:46) 
Kazıklanmamışsın +1

O satıcının fiyatı buymuş, ve siz rızanızla almışsınız. Önceden fiyat araştırmanızı yapsaydınız, ya da pazarlık etseydiniz.

Aralık ayında, kurlar dalgalıyken aldıysanız satıcının da alışı zaten yüksektir.

Öte yandan; internetteki fiyat büyük bir satıcının fiyatıysa, bir seferde binlerce lastik alanla birkaç lastik alan küçük esnafın alışları arasında büyük farklar oluyor.

İnternetteki fiyat küçük bir satıcının fiyatıysa, gelen lastiğin tarihi genelde eski oluyor. Böyle çok vaka duydum etraftan. 3 yaşında lastik gönderiyor, zaten toplam ömrü 5 yıl. Uygun koşullarda düzgün şekilde depolandı mı vs. bilemiyorsun.

Hiç araştırma yapmadan kodaman gibi konforlu bir şekilde lastiğini taktırmışsın, iyi günlerde sür. Buna kazıklanmak, dolandırılmak denmez :)

Mesela adam sana A+ lastik vereceğim deyip, gidip C dandik bir lastik takmış olsa bu dolandırıcılık olurdu.
  • kaptankedi  (04.01.22 11:15:07) 
Cidden kodaman gibi gittim taktırdım :) Bu konuda çok bilgisiz olduğumu fark ettim sayenizde. Lastiklerin üretim tarihinin önemli olduğunu hiç bilmiyordum mesela. Farkli açılardan bakmami sağladınız. Cevap yazan herkese teşekkürler.


  • rabitelli  (04.01.22 22:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.