[]

İdari dava sorum

kusura bakmayın birkaç gündür darladım sizi. son soru umarım.

3150 lira idari para cezası almıştım.

şimdi dava yoluna gideceğim ama birkaç sorum var. bildiğinize cevap verseniz de yeterli.

1. tebligatta kaymakam imzası yok. dilekçemde bunu belirteyim mi?

2. ceza 15 gün içinde ödenirse indirimli ödeniyor. mahkeme sonucunu beklemeden ödesem, karar lehime çıksa ödemeyi geri alır mıyım?

3. hakimler dilekçeleri özenle okuyor mu uzun uzun? ona göre uzatacağım.

 
1- Kaymakam e-imza ile imzalamış olabilir evrağı, size gelende buna dair bir ibare ya da karekodu var mı ona bi bakın isterseniz. Aksi şekildeyse yazın tabi dilekçenize ama atıyorum bu evrağın bir sureti de size cezayı kesen kurumdadır, orada Kaymakam'ın imzası olabilir, başlı başına bir cezayı geçersiz kulmayacaktır bu durum.

2- İndirimli şekilde ödeyin, dediğiniz gibi ceza iptal olursa kesinleşen karar ile müracat eder ödediğiniz kısm3- ı alırsınız. Devlet hızlı mahsuplaşır, mahsuplaşma gibi bir seçeneğiniz yoksa da sizin başurunuz sonrası maliye ödenek ister, geldiğinde de size ödemeyi yapar ama biraz zaman alır muhtemelen.

3- Siz davanızı "İdare Mahkemesi"nde mi açacaksınız Sulh Ceza Mahkemesi'nde mi? İdare mahkemesi ise oralar sadece bu tür davalarla ilgilendikleri için daha odaklı çalışıyorlar, abartı uzun bir dilekçe yazmadığınız sürece dilekçeniz okunacaktır muhtemelen. Sulh Ceza Hakimliklerinde de durum farklı değil ama yerel mahkemelerde yoğunluk veya SCM hakiminin tek işi Sulh Ceza Mahkemesi değilse biraz sallayabiliyor bazen, yazılanlar hakkında sadece kilit noktaları okuyup, bu hususları cezayı kesen kurumun vereceği cevapla karşılaştırıp kafadan karar verme ihtimali de olabilir. Siz yine de dilekçeyi olağandan daha uzun hale getirmemeye çalışın, talebinizi en açıklayıcı ve direkt olarak belirtmek en mantıklısı...
  • arpaci kumrusu  (02.01.22 20:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.