[]

Kapsül kahve makinaları niçin tercih ediliyor?

Benim anlamadığım bir şey mi var diye merak ettim. Ben, "Bizim makinamızı kullanacaksanız bizim üretip tek kullanımlık olarak paketlediğimiz kahveyi alacaksınız ve tat seçenekleriniz de bizim makinamıza uyan kapsüllerin sunduklarıyla sınırlı. Bunları belirleyen bir ekip var, artık yelpazeye kaç çeşit kahve eklerlerse onlardan seçersiniz işte" yaklaşımını anlamakta zorlanıyorum. Sanki benimle dalga geçiliyormuş, soğuk bir şaka yapılıyormuş gibi hissetmiştim bana ilk tarif edildiğinde.

Bu iş benim sandığım kadar "bir firmaya bağımlılık" ekseninde gelişmiyor mu yoksa? Çünkü baya bir insan tercih ediyor bu makinaları gördüğüm kadarıyla. Kaçırdığım ne var? Mesela alışverişe çıktığım bir gün bir mağazadan makinama uygun kahve bulup alabiliyor muyum yoksa özel ayrıca sipariş edip getirtmem mi gerekiyor bunu?

Mesela işin farklı bir boyutu da şu, aynı firma iki üç model yeni makina ürettikten sonra eskilerine kahve desteğini falan kesebiliyor mu? Gayet güzel çalışan makinamı günün birinde kahve desteği kesildi diye atmam gerekecek mi? Nedir olay?

 
kullanımı kolay, temizlemesi vs kolay diye.

ama bence gereksiz pahalı.
  • jelly bear  (02.01.22 13:57:26) 
Kolaylık ilk faktör. Sabah birkaç saniyenizi alıyor bu iş suyunu ekle yoksa, kapsülü at bardağı koy tuşuna bas. Sonra da çıkar at kapsülü.
Türk markalarının Nespresso uyumlu bir sürü kapsülü var, yabancı markaların da aynı şekilde. Hiç nespressodan kapsül almadım başta hediye gelen hariç. Aşırı pahalı olmuyor bana göre, sigara kullanmıyorum, alkolle aram yok, meşrubat tüketmem, bir zevkim bu sabah ritüeli amaaan diyerek almıştım. İndirimde değilken hiç kapsül almadım, stokla gidiyorum hep, makul oluyor öyle olunca. Neden istediğinize bağlı yani.

  • kullanıcıadımbuolsun  (02.01.22 14:10:08) 
yeni model cikinca bir sey olmuyor benim su an elimdeki makinelerden biri herhalde 12 senesi var. marka secenegi cok nespressonun kendi icinde bile cok fazla cesit kahve var. zaten eger bir iki tane damaginiza uygun begeniyorsaniz "bir markaya bagli kalmak" degil de diger tukettigim her sey gibi kahveyi de belli bir kahve markasi tuketiylrum. ozel siparis etmiyosun normal satiliyo. sallama cay deyince gozunde ne canlaniyosa kapsul kahve denince de o canlansin. ne markaya bagimlisin ne sekli kullanimi degisiyo. sadece tchibonun makinasi farkli sanirim 2 cesit kapsul var. ama nespressonun yelpazesi genis. ucu size dokunmayan bir sey neden bu kadar urpertti anlayamadim... sevgiler, nespressofunclub


  • ala09  (02.01.22 14:36:39) 
Sanırım en temel sebeplerden biri kahvenin bayatlamamis olması. Hava almadığı için daha taze oluyor, aromayi koruyor.. Bununla alakalı belgesel gibi bir sey izlemiştim. İtalyadaki yerli bir kahve üreticisi böyle söylemişti.


  • westblack  (02.01.22 15:10:11) 
Ucuz ve pratik çünkü kaliteli Barista ya da tam otomatik makinelere göre dünyada iyi markalarda. Bir Sage'ın fiyatlarına bakın bir de Tchibo kapsüllü makinenin mesela.

Kahveden pek de anlamaya gerek olmadan ortalama kullanıcı da kahve yapabilir kolayca.

Marketing etkisi de var tabii.
  • dreamnesiac  (02.01.22 15:47:02 ~ 15:49:39) 
Kullanım kolaylığı ve ilk başta harcanan paranın daha uygun olması. Orta şeker bi espresso makinesinden en az %60 falan daha ucuz oluyor. Ama günde 4-5 kahveden fazla içen biri için daha pahalıya geldiğine dair çeşitli araştırma var internette. Babamda normal makine var ve çekirdek kahve alıyor, çok içen biri olarak bir fincan espressonun maliyeti 1 liradan daha az, kapsülde ise çok daha fazla (üstteki yazarın yazdığı rakamla kapsül başı 3.7 tl) Gereksiz tek kullanımlık plastik kullanımı da bir başka negatif yönü.


  • mirafiori  (02.01.22 19:32:26 ~ 19:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.