[]

HD ekranlı telefonda 4k video kayıt yapılması iPhone se 2

Bu olay bana mı saçma geliyor acaba? Yoksa bunun mantıklı bir açıklaması var mı?

HD> HD+


 
nedir sacma olan? 4k video oversampling sebebiyle 4k olmayan ekranlarda da daha net sonuc verir, ama telefonda izlenecek bir sey icin gereksiz sayilabilir (kisisine gore). ama telefonda video cekip sonra bilgisayarda vs montajlayan ve 4k ekranlarda izlemek isteyen insanlar da var.

soruyu yanlis anlamis da olabilirim, sacma olabilecek olan sey nedir tam anlamadim cunku.
  • robokot  (01.01.22 18:25:59 ~ 18:26:25) 
Saçma değil, telefonlar artık bir tür kamera oldu. Birçok içerik üreticisi telefonuyla çekim yapıyor.


  • olaylar olaylar  (01.01.22 18:28:31) 
Telefonumda 4k video çekeceğim ancak izleyemeyecegim? Yanlış mı anlıyorum.


  • blue eyes white dragon  (01.01.22 18:33:22) 
ne alakası var anlayamadım? yönetmenler 16k kamerayla çekim yapıyor ama kameranın ekranında 16k yok? sırf bunun için set ve monitörler kuruyorlar. birisi de çıkıp kamera 16k çekiyor ben nasıl izleyeceğim demiyor?


  • aeroknight  (01.01.22 19:09:19) 
yani cekim ille sadece telefondan izlemen icin yapilmiyor ki, millet telefonla film cekiyor artik. telefonla cekip dedigim gibi montajlayip vs tvden izlersin. ve dedigim gibi ekranin 4k olmasa da 4k video hd videodan daha kaliteli gozukecektir cunku her pixel icin daha fazla data var. ama ufak ekranda cok da farketmez yani, 4k cektiginde genelde amac telefonda izlemek degil zaten.


  • robokot  (01.01.22 19:12:34) 
benzer sekilde telefonda cektigin fotograflarin da cozunurlugu ekranin cozunurlugunden cok cok fazla. ayni mantikla neden yuksek megapiksellerde fotograf cekiyoruz sacma da denebilir... ama o cektigin yuksek cozunurluklu fotografi her yerde kullanabilirsin, istersen poster olarak basarsin. ekran bir kerede tam cozunurlukte gosteremez ama bu sorun degil sonucta.


  • robokot  (01.01.22 19:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.