[]

avrupali tanidiklarinizin asi hakkinda gorusu nedir?

son zamanlarda cok denk geldi asi karsiti rus, ukraynali, isvicreli vs. asi olmuyorlar. boyle bi genelleme olustu kafamda ama yurt disinda yasayanlar daha iyi bilir asi gorusleri neler?




 
Genelleme yapilamaz.
Sağcı olup olmak istemeyen var. Bir de özgürlük diyip istemeyen var.
Özellik son dönemde aşıri sağ seçim politikasi olarak asi karşıtlığı yapıyor. Hatta eşimin annesi bu aşı karşıtlığından öyle kafayi yedi ki solcu, özgürlükçü, lgbti/multeci sikintisi olmayan kisi asi karsiti kimse ona oy veririm diyor, bir adam söyledi herif asiri sag. Asi karsitiysa sistemin adamı değildir gibi basit bir görüşe sahip.

Neyse yani genelleme yapilamaz. Misal benim müdürler pat pat direkt ilk çıktığı gibi oluyor, iki çalışan da direkt oldu. Ama bir arkadaş var o da benim gibi başka ülkeden gelme, ben olmam abi içinde ne var bilmiyorum (lol sanki her şeyin icinde ne var biliyor) diyor ve olmuyor.

Bu arada çok denk geldiden kastınız size denk gelmiştir. Aksine ben aşı olan cok denk geliyorum. Asi olmam diyen şu ana kadar bir is arkadasim ve esimin annesi. Esimin babasi da aksine sacmalama ya kafayi yemissin diyor ve bütün asilari oldu :)
  • logisticsmanager  (01.01.22 17:36:42) 
Benim tanıdığım herkes aşısını oldu.
Tüm genellemeler yanlıştır :)

  • dreamnesiac  (01.01.22 17:51:10 ~ 17:51:39) 
bati avrupalilarin ekserisi nanny state bagimlilari olduklari icin asi politikalarinda devletin zor kosmalarini "gunun kosullari" geregi hakli goruyor. bir tek ingiltere, fransa ve hollanda'da catlak seslerin mevcudiyeti biraz daha yogun. covid etrafinda olusturulan politikalar halihazirda kultur savaslari etrafinda konuslanan cephelere damitildi. o yuzden asi karsiti genellikle sagciymis bir algi olustu, bu sebeple amerikanin kultur savaslarini iyi ithal etmis toplumlarda sol kimligin bir parcasi oldu tarihin normal bir gununde anti olabilecekleri zor kosmalar.

tarihsel ve guncel olarak devlet zor kosmalarina skeptik olmus veya halihazirda totalitaryen pratiklerin hakim olmasi geregi "devlet fatigue" olmus dogu avrupa veya ucuncu dunya ulkelerinde bu mesele olmasi gerektigi gibi gidiyor. yani istiyorsan asini ol, ama baska kimseyi buna zorlama.
  • kaufman  (01.01.22 17:58:03 ~ 17:59:09) 
aşı olmayan tanımıyorum.

ha hepsi biontech değil ama hepsi oldu. astra zeneca olan bile var.

zaten artık yavaştan zorunlu aşıya geçilecek gibi.
  • AlsterWasser  (01.01.22 18:09:59 ~ 18:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.