[]

Mac / icloud / takvim vb

Selamlar
İyi seneler.

1: ıphone ve mac’e aynı apple kimliğim ile girdim. Mac’teki notlar benim iphone’daki iken, takvim sıfır bir takvim. Neden iphone’daki olmuyor.

2: bu icloud ne işe yarıyor. Yani şunu sormak istiyorum. Ben iphone ve mac senkronize olsun istiyorum. Bunun için gerekli mi icloud. Iphone’deki icloud’um 5gb’lık, yani default olanı. Fotoları falan telden fiziksel harici diske alıyorum, pc’yi de doldurmak istemem. Ne yapmak nasıl yapmak lazım bu icloud’u.

3: hayatım boyu windows kullandım. Mac’e geçtim şimdi ama alışmak zor hakikaten. Var mı bir iki öneriniz :)

4: çalışırken windows makineye rdp yapacağım. Oraya rdp yapınca mac gibi mi windows gibi mi kendi klavyem ve trackpad’im işlev görecek?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
ayarlar -> passwords & accounts -> ekli olan hesabını seçiyorsun.

orada calendars'ın aktif olup olmadığına bakabilirsin.

aynı sayfada mesela fotoğraflar bölümüne tıklayıp ayarlarını yapabilirsin, ya da fotoğraf sync özelliğini tamamen kapatabilirsin.

yine aynı sayfada göreceğin şeyler zaten icloud'un ne işe yaradığını gösteriyor aslında.

wallet-health-takvim-notlar-home-safari-takvim-contacts-reminders

keychain(yani websitelerde veya uygulamalarda kullandığın kullanıcı adı ve şifreler

iphone ile mac'i çok güzel sync hale getirebilirsin, telefonda açtığın bir safari sayfasını anında mac'te açabilirsin, ya da iphone'dan kopyaladığın bir text'i universal clipboard ile mac'ine yapıştırabilirsin.

support.apple.com

mac'den iphone'u kullanarak facetime veya normal hattan arama yapabilirsin.

rdp yapınca en çok zorlanacağın şey sanırım command tuşu, copy paste işleri için ctrl kullanmak gerekecek windows tarafında. onun dışında trackpad'in mac'e özel kullanımları var onlardan faydalanamayabilirsin, zoom yapma forcetouch vs. gibi.
  • aziz dostum jack  (01.01.22 01:55:53) 
jack her şeyi açıklamış.

Ben de ek olarak alışma süreci için bir şey söyleyeyim. Youtube'dan 'macbook tips' gibi videolar izlersen daha çabuk alışırsın. Alışmak o kadar da zor değil zaten. Alışmaya en çok zorlanacağın iki şey:
1. Uygulama kaparken sol üstteki kırmızı buton (Windowstaki X gibi) tam kapatmaz. Menüden 'Çık' yapman ya da CMD + Q ile çıkman lazım.

2. @ işareti Alt + Q ile yapılıyor. Bunu yaparken birkaç defa istemeden uygulamadan çıkacaksın :)
  • himmet dayi  (01.01.22 07:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.