[]

Migros Money Club

Migros Money Club kartı aldım bugün. Bu kartın mantığı ne? Bir ürünü bazen 10 lira kadar indirimli alma şansı sunuyor. Basit bir kart nasıl bu kadar indirim sağlayabiliyor?




 
Kartın bi olayı yok. Migros o indirimi zaten yapıyor. Kart sadece bilgi toplama ve tüketiciyi reklam zincirine dahil etmenin bi parçası. Tabii kart olmadan indirim de olmuyor. O da işte tüketiciyi zorla zincire dahil etmenin bi yolu. Artık neredeyse tüm mağazalarda benzer kart var.


  • himmet dayi  (31.12.21 20:56:32 ~ 20:57:34) 
Magazaya sadakat yaratiyor. 20 liralik seyi normalde 10 liraya satacakken "karti olanlara 10 lira diyor". Insan da ucuza aldim hissine kapiliyor.

Bu arada zaten migros'tan alisveris yapan biri icin de karli bir kart. Baya puan birikiyor.
  • brkylmz  (31.12.21 20:59:37) 
basit bir kart o kadar indirim almanı sağlamıyor, migros zaten indirimli satacağı ürünleri club kart üyelerine özel yapıyor, migros'tan sık sık alışveriş yapıp da club card sahibi olmayan da yoktur zaten.

üye olmak zor olmadığı gibi zaten fiziksel olarak karta da ihtiyacınız yok, kasiyere telefon numaranızı da söyleyerek club üyeliğiniz dahilinde alışveriş yapabiliyorsunuz.

migros'un bundan çıkarı ne diye soruyorsan, tek bir cevabı var data.

her şeyden önce telefon, ev adresi ve yaşını öğrenmiş oluyor sadece bu ikisi bile marketting için yeterli, bununla birlikte yaptığın alışverişlere göre senin veya ailenin tüketim alışkanlığını saptayabiliyor.
  • aziz dostum jack  (31.12.21 21:01:29) 
Baya puan birikiyor konusuna katılmıyorum. Paso alışveriş yaptım yıl sonu 4 tl birikmiş. Saçmalık.
Bence bi numarası yok. Himmet dayının dediğine katılıyorum. İndirim hissi yaratmaktan başka bi işe yaramıyor.

  • erty_ksk  (31.12.21 21:15:55) 
Bu sene 1000 lira fayda sağlamış bana. i.hizliresim.com


  • do you remember me  (31.12.21 21:24:36) 
Ben işin puanında değilim. 18 liralık Pringles'ı 12 liraya almaktan bahsediyorum. O zaman siz şunu mu diyorsunuz. "Pringles zaten 12 lira. 18 liraya alanlar fazla para veriyor."


  • dissendium  (31.12.21 21:27:55) 
hayır herkese 18'e satıyor, belki herkese indirim yapabilecek durumdalarken sadece kartı olanlara indirim yapıyor. onlar 12'den alıyor. şu benim koyduğum görselde soldaki tutar indirim tutarı mesela.


  • do you remember me  (31.12.21 22:00:40) 
kartın olay çok.

indirim dışında bazı ürünlerde puan kazanarak sonradan harcamana yardımcı oluyor. hem marketlerde hem de sanalda çalışıyor.

ayrıca 10 tl'lik üyeliklerine üyeyseniz ayda bir kere bazı ürünlerde %50 indirimler yapıyorlar.
  • false pretension  (01.01.22 00:18:21) 
@konetsu evet o da var. ücretsiz teslimatı unutmuşum. şu zamana kadar %50 indirimler hep işime yaradı. mesela geçenlerde pirinçte %50 indirim vardı, kaçırmadan aldım :))


  • false pretension  (01.01.22 00:42:28) 
@konetsu, çok zengin değilim tabii ki. 5 lira indirim benim için güzel bir indirimdir. 15 dakika yürüme mesafesinde Migros var. Sık giderim. Kartı zaten biliyordum uzun zamandır. Bugün bayağı indirim farkı görünce almak istedim.

Harcadığım Money yazan kısım cebinizden çıkan para mı yoksa hediye puan gibi bir şey mi?
  • dissendium  (01.01.22 01:26:33) 
Bunun bir uygulaması var. Uygulamayı kullanırsan aktif olarak çok sık indirimler var. Ama işleyiş "pringles alcam indirim yap" şeklinde değil. Bu ay "milkalarda 30 liraya 8 lira indirim var" gibi. 40 liralık süte 6 puan veriyor. 15 günlük periyotlarla kampanya dönemleri değişiyor. Uygulamayı aktif kullanıp katılım sağlaman lazım. Kart üyeliğin yoksa bu faydalardan yararlanma şansın yok.


  • baal  (01.01.22 08:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.