[]

Kur korumalı mevduat açam var mı

Bu hafta yaklaşık 700bin tl paramı %20 faizle bi ay vadeli akbanka yatırdım. Ama acaba salaklık mı yaptım onu düşünmeye başladım şimdi. Vade dolunca kur korunalı olayına mı girsem. En yüksek %17 veryorlar galiba. En kötü kır düşük gelirse faizimi alır çekilirim köşeye. Ne diyorsunuz mantıklı olur mu ki? Herkese iyi seneler bu arada :)




 
sen giremezsin ki zaten, mevduatının dolar olması gerekiyordu. he ben olsam bu dönemde faize girmezdim.


  • malheiros  (31.12.21 19:23:17) 
ben açtım. %17 faiz ile açtım
bir ay vadeli açılmıyor zaten. en az 3 ay olmalı. ben 6 ay açtım.

  • dafuq  (31.12.21 20:22:22) 
Dolr olmasına gerek yok diye biliyorum yaw


  • condom kurşunu  (31.12.21 21:16:54) 
Döviz bozdurmak gerekmiyor yanlış bilgi vermeyelim. Döviz bozanlara ödemeyi Merkez Bankası yapıyor, doğrudan tl yatıranlara Maliye bakanlığı. Sistemler farklı.

Neyse, bence düz tl faizine yatırmak hiç mantıklı değil. Düz tl %20, kur korumalı olan %16-17 oluyor ama daha 3 4 gün önce yatırdık 11.80'di dolar, şimdiden faizin 3 katını getirdi.

Dolar düşerse ya da çok çıkmazsa %3-4 az faiz alırsın, dolar çıkarsa dolar oranında kazanmış olursun. Kur korumalı çok daha mantıklı geliyor.
  • signore  (31.12.21 23:27:20) 
Vade dönüş tarihinde doların en az yüzde 30 artacağına inandığımdan üç aylık max yüzde 5.49 veren normal vadeli açmayı enayilik olarak gördüğümden kkm açtım. Giriş dolar kurum 11.88


  • Mistyimage  (01.01.22 00:35:03) 
Tabii ki kur korumalı, keşke daha önceki günlerde girseydin. Döviz olması gerekmiyor TL den açılıyor kesin bilgi.


  • syabk  (01.01.22 02:44:34) 
Şimdiden 3 katı faz getirdi diyorsunuz ama 3 ay sonra bunların napacağı belli değil. Yine bankaları yandaşları araya sokup martın 20si haftasında kuru laps diye düşürürler diye riske girmeyeyim demiştim.


  • condom kurşunu  (01.01.22 11:34:41) 
Açtım, martın 20'sinde doları düşürüp para ödememeyi çözerlerse de sorun değil, kapatır hesabımızı dolar alırız, bu sistemin saçmalık olduğunu düşünsem de şöyle yapabilirler böyle yapabilirler kafası düz vatandaşı direkt etkileyen bir şey değil.
Yapacaklarına inanıyorsan düşündüklerini, doları alırsın şimdi, 19 martta satarsın, düşünce gene alırsın wow parayı katlarsın, fakat görülüyor ki vatandaşın çoğunluğu 17 18lerden dolar aldı zaten yani bunu başarabilen de yok :)

Bu sistemin tekrar söyleyelim türkiye ekonomisi açısından hiçbir mantığı yok. Fakat düz vatandaş için eh bir sistem, benim elimde doların 12.60'ı geçtiği saatlerde TL vardı, o gün 12.05 kuru ile 3 aylık açtım.
  • atom karincanin torunu  (01.01.22 12:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.