[]

Polis Bakaya Kişiyi Direkt Askere Gönderebilir mi?

Abim bakaya durumda, daha önce çok defa polis kontrolünde falan yakalanıp imza atmışlığı var. Bugün polisler arayıp karakola ifade vermeye çağırmış. Bu ifadeden sonra polis orada hemen jandarmaya ya da askere teslim edebilir mi? İfade vermeye gitsin mi gitmesin mi?




 
Hayır.


  • Zaman Tamircisi  (31.12.21 11:08:21) 
Polis zorla götüremiyor artık.


  • pronefroz  (31.12.21 11:21:22) 
en fazla askerlik subesine birakir islemlerini yapsin diye. "askere" goturemez oyle bir mekanizma yok.


  • robokot  (31.12.21 11:28:06) 
Genelde şubeye gideceğim tutanağı imzalatılıp bırakılıyor.

Ama şubeye eşlik edilen insanlar da az değil o zaman o şubeden nasıl çıkılır fikrim yok.

~delikedidilimiyedi'nin dediği gibi genelde bakaya denir de yoklama kaçağı iken tutanak imzası, bakaya ise şube eşlik evet. Benim de o tutanağa imza atmışlığım var.
  • hedep  (31.12.21 12:06:24 ~ 21:44:24) 
Bakaya durumumda polis tutanakla bırakmaz şubeye götürür.. yoklama kaçağı ise tutanakla bırakılır. O tutanaklar birikip dehşet bir cezaya dönüşüyor. 17 yıl yoklama kaçağı olarak dolaşan biri olarak en son 47 bin küsür para cezası gelince pes ettim


  • delikedidilimiyedi  (31.12.21 12:45:44) 
sorunun cevabı hayır.

yalnız askerlik şubesi abine dava açmış olabilir. öyle bir durum var ise karakol savcılığa yönlendirebilir.

ne olursa olsun ifade vermeye gitsin. desin ki maddi durumum yok, ailemin benim çalışmama ihtiyacı var. 3-5 ay içinde işlerimi toparlayıp gideceğim.

bakayayım.
  • a darkness coming  (31.12.21 13:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.