[]

Gurultu onleyici kulaklik deneyimleriniz

Selamlar,

Calisirken komsulardan, bahceden, evin icinde esiminden ve hatta bazen kedimizden gelen gurultuleri onlemek icin gurultu onleyici kulaklik almayi dusunuyorum.

Isim, okulum full konsantre olmami gerektirirken, her sesten etkileniyorum ve bu durum benim icin oldukca zor. Bir de herkes evden calisiyorken toplantilarla falan tum apartman senlik halinde. :')

Bu tarz kulakliklari kullanan, deneyimleyenlerin yorumlarini rica edebilir miyim? Fark eder mi bilmiyorum ama kulakustu model alirim diye dusunuyorum.

Tesekkurler simdiden.

 
Sennheiser 458BT var bende. ANC özelliği sabit sesleri engelliyor. Örneğin uçağa bindiniz, Jet motorun sabit bir uğultusu var ya, işte onu engelliyor. Müzik açmadığınız zaman tamamen sessizlik sağlayan bir özellik değil. Dış uğultuyu ters frekans yayarak sıfırlıyor. Ama atıyorum kedi miyavladı, köpek havaladı; bunları engellemiyor. Bunları da pasif gürültü engelleyici azaltıyor biraz. Yani kulağı çevreleyen kulak yastıkları izole ediyor biraz. Müzik açıkken hiçbir şey duymazsınız. Sadece kulaklığa tık tık vurunca duyuluyor.


  • himmet dayi  (30.12.21 22:20:06 ~ 22:23:13) 
@himmet dayi: yani alt kattan ya da icerdeki odadan gelen konusma sesini engellemiyor mu bu kulakliklar?


  • okuyamıyom ben ya  (30.12.21 22:24:20) 
Hem apple airpods pro hem de bose qc 35ii kullanıyorum. Airpods pro fena değil ama bose tam konsantre çalışma ve toplantı performansı sergiletiyor. Tüm sesleri yok etme konusu hiç birinde yok.


  • ludwig boltzmann  (30.12.21 22:24:42) 
Anc sizin söylediniz o sesleri önlemeye yetmiyor, kulak içi değil de kulak üstü ve anc desteği olursa oldukça azaltır ama..

benim ofisim fabrikanın içerisinde, makinaların sesleri geliyor ofise yoğun ve sabit şekilde. Kulaklığı taktığım anca vakumlu bir ortama girmişim gibi ses bir anda yok oluyor. ama kedi sesini, yada diğer düzensiz sesleri engellemez
  • pislick0  (30.12.21 22:32:59) 
ANC çalışma mantığı öyle değil. Kulak üstü kulaklıklar alt katran gelen sesleri engeller ama pasif gürültü engelleme yöntemiyle. Yani o sesler zaten çok yüksek olmadığı için kulakları kapatacak bir kulaklıkla ses duymazsınız. ANC yukarıda dediğim gibi sabit ya da sabite yakın frekansta gürültüleri engeller. Uçak örneğini düşünelim tekrar. Uçak motorundan gelen sesi büyük ölçüde engelliyor. Ama biri yere telefonunu düşürdü, pat diye ses geldi, onu duyarsınız.


  • himmet dayi  (30.12.21 22:33:42) 
Kulak içi silikon kulaklığın türlü türlü modellerini denedim, ne müzik gürültüsünü, ne yan odadan gelen yüksek konuşma sesini ne de başka bir şeyi engelledi. Eczaneden ve HB'daki düzgün bir mağazadan alıp denemiştim. Kulak zarıma kadar sokmadım, belki bundandır.

Bose'ın ise "noise cancelling" özellikli kulak üstü modelini satın almıştım yıllar önce sanıyorum 2016 falandır. Aldığım gibi iade ettim, çünkü uçak gürültüsünü kestiği iddia edilen şey benim ürünü asıl satınalma amacım olan ofis gürültüsünü kesmiyordu. En son Philips'in o dönem 100tl civarında olan temel bir kablolu "noise cancelling" kulaküstü modelini alıp geçmiştim. Müzik çalarsam tüm gürültüyü kesiyordu, müziksiz bulabildiğim hiçbir kulaklık iyi sonuç vermedi sonuç olarak. Himmet Dayı'nın bahsettiklerinin de etkisi olabilir.
  • dreamnesiac  (30.12.21 23:25:41) 
Ben Bose Quiet Confort 25ii modeli kullanıyorum. Çalıştığım yer yolcu gemisi ve arka planda muhakkak bir motor uğultusu, titreşim vb. mevcut. Ses önleyiciyi açınca kendimi uzay boşluğunda gibi hissediyorum. O kadar steril bir sessizlik sağlıyor ki kalp atışımı duyumsayabiliyorum. Podcast dinlersem sanki konuşmacı yanı başımda gibi hissediyorum.

Şunu belirtmeliyim; kusursuz sessizlik diye birşeyin mevcut olduğunu sanmıyorum ama Bose bana çok tatmin edici bir performans sunmuştu doğrusu.
  • burka  (31.12.21 00:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.