[]

22 - 2 if ile ketosis başlar mı?

Aralıklı oruç yapıyorum. Öğlen 4'e kadar su, maden suyu, az tuzlu limonlu su, az sirkeli su ve kahve ile geçiriyorum. Gün içinde hafif egzersiz yapıyorum. 4'te sağlıklı yağ + protein tüketip akşam 6 gibi az karbonhidrat eşliğinde bol sebze/salata ve ihtiyacım kadar protein tüketiyorum. Sporcular gibi aşırı miktarda et yemiyorum, gluconeogenesis ile karbonhidrat harici besinden glikoz üretiyor ve insülin yükseliyor.

Enerjim çok yükseldi, zihnim berraklaştı ve inanılmaz derecede yağ yaktım yazdan beri. Sağlıklı bir referans olmasa da vücut kitle endeksim şu an 23.

Keto diyeti yapayım diye zorlamıyorum kendimi. Akşam yemeğinde baklagil, bulgur veya pirinç oluyor mutlaka.

Peki keton cisimcikleri yakmaya başlıyor muyum böyle yaparak?

 
Kuvvetle muhtemel evet.


  • kaptankedi  (30.12.21 20:00:22) 
Anlam karmaşası yaşıyorsunuz. Uzun süre aç kalınca ketosise girmezsin ketoasidoz yaşarsın, bu iyi bir şey değil, zaten diyabet falan değilsin vücut ketoasidoz yaşamanı engeller insilün vs salıp. Ha vücut yine büyük oranda enerjiyi yağlardan karşılar ama ketosis evresi gibi olmaz bu, yani beyin falan enerjiyi yine şekerden alır, biliyorsun beyin şekeri çekmek için insüline ihtiyaç duymaz. Onun dışında ketosise de aç kalarak değil minimum şeker maksimum yağ alımı ile girersin. Yani beyin falan bu noktada şeker çekmez keton harcar ama ben şahsen vücudumda fazla keton dolaşmasını istemem keton ketoasidozda olduğu gibi yağdan türeyen atık bir maddedir vücudun asit-baz dengesini bozar, riskli işler.


  • Zaman Tamircisi  (30.12.21 20:10:22 ~ 20:17:34) 
Yazar burada beslendiği aralıkta devasa bir karbonhidrat tüketimi yapmadığından bahsetmiş, ve bahsettiği bakliyatlarla da toplam karbonhidrat alımında 100gramın çok üstüne çıkacağını düşünemedim.

Neyse, kendimden şöyle örnek vereyim: 18-6 beslenme düzeni ve 85-95gr. net karbonhidrat alımı (ekmek ya da şeker değil de bakliyat vs.) ile sadece 4-5 gün içinde ketosise girebiliyorum. Ilgili aletle doğrulanan şekilde.
  • kaptankedi  (30.12.21 20:30:41) 
Abicim yazarın neyden bahsettiğini anladık cevap verdik işte son bölümde. Ketosise girmek az karbonhidrat tüketmekle uzun süre aç kalmakla alakalı bir şey değil adı üstünde yüksek yağ tüketmekle alakalı. Senin aldığın toplam kalorinin %60-65'i yağdan geliyor mu gelmiyor mu? Gelmiyorsa ketosise giremezsin, ketosis böyle bir şey değil. Yani uzun süre aç kaldım az karbonhidrat tükettim o zaman ketosise girmişimdir gibi bir şey değil. Ha uzun açlıkta vücut enerjiyi yağdan karşıladığı için kanında keton çıkar başta da dedik keton yağın atık maddesi ama bu da ketosise girdiğin anlamına gelmez aç kaldığında kanında 1 birim keton çıkar ketosise girince 30 birim, arada böyle farklar var.


  • Zaman Tamircisi  (30.12.21 20:36:32 ~ 20:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.