[]

fındık üretiminden ve fiyatlarından anlayan var mı?

1000 kg fındık almaya çalışıyorum. 1000 kg a sınıfı giresun kabuklu fındık(sert kabuklu) için 11k euro fiyat çektiler. çok yüksek değil mi?

başka bir üretici 45 TL verdi kilosuna ama 45 tl veren üretici pek güven vermedi.

yani piyasa bu kadar değişken mi? bir de fındığın kalitesi için numune istenir mi? ihracat olacak çünkü son malı test etme şansım olmayacak. numune isteyip kalitenin o olacağına mı güveneceğim?

 
Tüccarlar köylüden fındık alırken numune olarak aldığı fındığın randımanını hesaplıyor ve ona göre fiyat belirliyor

Numune alıp randımanını hesaplatabilirsin
  • mya  (30.12.21 16:47:50) 
Euro 'cu kimse ona diyecek pek bir şeyimiz yok ( 1 ton ) olmaz ya 55 randıman kabuklu fındığa araba parası çekmiş onu geçelim.

Randıman hesabı ; kabaca 100 gram kabuklu fındığı kırıyorsunuz , en ufak parçaları bile ayırıyorsunuz iç fındığı tartıyorsunuz kaç gram geldi (randıman) o kalitesini belirtiyor.
Ortalaması bu mevsimde 50 civarı gelir , hasat sonu daha tam kurumadığından ağır olur.

Velhasıl kelam 45 diyen ,tüccara vermeden insan gibi malını satmaya çalışmış, yarım kilo isteyip yukarıdaki gibi kontrol edebilirsiniz.
  • synax  (30.12.21 17:00:27) 
11k euro çeken arkadaşa numaramı verin hocam bendekileri alıyorsa direkt 7-8k euro'ya bırakırım 1ton fındığı :D

bu eylül ayında fındıkları aşağı yukarı 23-25 civarına gitti, 1 aydan biraz daha öncesine kadar dolar ve kış mevsimi vs derken ortalama 32-35 civarı oldu. şu an 45 çeken gayet insani ve normal fiyat çekmiş. 11k euro diyene belki ihracat vs anlatmışsındır ondan öyle demiştir.

bizde de a kalite kabuklu var, piyasada fiyatlarda öyle değişken değil. yüzlerce fındıkçı gezsen kilosuna 2-3 lira oynar. kalite için synax'ın dediği mantıklı
  • avatar is back  (30.12.21 17:11:28) 
valla ben de anlayamadım. neredeyse migros marka fındık linki atacağım.

www.migros.com.tr

bunu alıp satsak daha karlı.
  • floydian  (30.12.21 18:13:18) 
kabuklu fındığın kilosuna 11 euro çeken genconun kafası karışık galiba. pikan cevizinden, antep fıstığından bile pahalı fiyat vermiş. keriz.avi denemesi de olabilir tabi.
45 tl fiyat veren üretici neden güven vermedi? kabuklu fındığın kilosunun kaç olmasını bekliyorsunuz ki, giresun ticaret borsasından fiyat öğrenmeye çalışın derim.

  • dadasalon  (31.12.21 09:51:26) 
@dadasalon güven vermedi çünkü adamın yaklaşımı bir garipti. biz aslında yürüyen merdiven ve asansör işi yapıyoruz bu baba işi. kalite ve bilgi soruyorum bizim ürünler çok iyi karşim biz tek seferlik değil sürekli ticaret yapmak istiyoruz diyor. sizin şirket ne diyor söylüyorum oo çok iyi o konuda da köprü olmak isteriz diyor(aşırı alakasız bir şey)


  • floydian  (31.12.21 12:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.