[]

Evde Yapılabilecek Güzel Yılbaşı Yemeği

Hepinize şimdiden mutlu yıllar duyuru!

Evde çekirdek aile olarak yılbaşı kutlaması için önereceğiniz (mümkünse tarifi ile beraber) yemek önerilerini alabilir miyim?


 
Fırında çupra, fırın patates, girit ezmesi, karides yapacağız biz


  • esinikaybetmiscorap.  (30.12.21 11:39:04) 
yemek tarifi bilmem de. muhakkak firinda bisiler olsun. uzun hazirlama suresi, yaydigi koku, lezzeti vs.. tam yilbasi havasi veriyor.


  • buenosdias  (30.12.21 11:44:04) 
Vallaha biz deniz urunleri gidiyoruz bu sefer ama o olmasa sunu isterdim;

Roasted beef
picniconabroom.com
  • logisticsmanager  (30.12.21 11:44:22) 
Köfteli bir şey isterseniz yılbaşı için değil de dün akşam için uydurduğum tarifi deneyebilirsiniz. Bildiğimiz köfteyi top top yapıyoruz. (500 gr kıyma, suyu sıkılmış bir orta boy soğan 1 yumurta 1 yarım su bardağı kadar ekmek içi ya da galeta unu karabiber tuz isterseniz biraz kimyon) bu topçukları az yağda çevire çevire kızartın.
Aklınıza gelebilecek evde olan hangi sebze varsa küp küp doğrayın ve buharda istediğiniz diriliğe kadar haşlayın. (metal suzgece koyun icinde kaynayan su olan tencerenin uzerine suzgeci yerlestirin ve uzerine kapagi kapatin)
Sebzeler arzu ettiginiz yumusakliga geldiginde hemen cikarin ve buzlu soguk suya atin ve soklayin ki tadlari ve renkleri bozulmasin. Kofteleri kizarttiginiz ayni tavada 1 orta boy sogani kavurun isterseniz sarimsak da koyabilirsiniz. Istediginiz baharatlari ekleyerek sokladiginiz sebzeleri o tavaya atip lezzetlendirin. Bu sekilde de yemek cok guzel oldu ama ben sov olsun diye sebzeleri koftelerin uzerine dokup uzerine besamel sos hazirlayarak firinladim harika oldu. Yanina mantarli sebzeli kuskus yaptim cok yakisti. Akliniza yatarsa onu da yazarim.
  • dırırırım  (30.12.21 11:46:39) 
Yilbasi icin kozbiberli humus fava tahinli patlican salatasi girit ezmesi dusunuyoruz. Ben zaten mezeciyim belki ana yemek hazirlamam bile ama bunlarin yanina ne koysaniz yakisir zaten bence


  • dırırırım  (30.12.21 11:49:10) 
Ben fırında iç pilavlı limonlu tavuk yapıyorum ana yemek olarak.

www.google.com şu tarif; daha önce de iki kere denemiştim gayet lezzetli oluyor. Sadece iç pilavın içindeki bazı malzemeleri değiştiriyorum kendi damak tadımiza göre. Yaninda da patates püresi, çorba ve mezeler olacak.
  • fraise  (30.12.21 14:34:52) 
Taze makarna yapacak arkadaşım, domates fesleğen soslu.
Bruschetta, dip sos niyetine humus ve guacamole (kültür karmaşası yaşıyoruz evet)
Şarküteri tabağı
Salata
Zencefilli kurabiye
  • kobuzchu kiz  (30.12.21 15:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.