[]

kariyer sorusu

şu anda bir üniversitenin ekonomi bölümünde araştırma görevlisiyim. seneye abd'de top 50'deki doktora programlarına başvurmayı düşünüyorum, zaten kabul alırsam bir sıkıntı yok. ancak kabul alamazsam türkiye'de kalacağım gibi görünüyor. ancak ben türkiye'de doktora yapmayı düşünmüyorum. ilk sebebi türkiye'deki doktora programlarını beğenmiyorum, ikinci sebebiyse kazancın verilen emeğe değmediğini düşünüyorum.
şimdi sorum burada başlıyor. özel sektörde hangi işleri yapabilirim? burada yazılıma yönelmeyi düşündüm. bir arkadaşım süreç otomasyonu ile ilgileniyor, 2 yıllık tecrübesi var, yaklaşık 20 bin kazanıyor. bana kendi yaptığı işini önerdi ancak konu çok ilgimi çekmedi ne yalan söyleyeyim. bu alanda maaşlar genelde iyi sanırım ama ileride böyle devam edecek mi emin değilim.

ekonomi yüksek lisans, doktora mezunları özel sektörde data science'a yöneliyor gibi bir izlenim oluştu bende. birçok istatistik, ekonometri dersi aldığım için de mantıklı geldi. ancak bu alanda maaşlar ne durumda?

matematiğim iyidir, birçok mühendisin aldığı matematik derslerini ben de aldım üniversitede. bunların üstüne mühendislerin genelde almadığı reel analiz vs. gibi dersleri de aldım.

veya şu andaki altyapıma uygun şu alana yönelebilirsin dediğiniz alanlar var mı?

 
Bence alan odaklı değil, görev odaklı düşünürsen maaş konusunda iyileşme olur. Bankalarda şube müdürlüğü, bölge müdürlüğü gibi pozisyonları kovalayabilirsin.

Finans alanının da özel sektörde karşılığı var.
  • dissendium  (30.12.21 14:33:17) 
Ben de bankaya yüksek lisans(big data) mezunu girdim 2 sene ar gör tecrübem vardı ama bizim alanda değil diye yeni mezun pozisyonunda başlattılar. Ben IT deyim ancak diğer departmanlarda da 10 seneden önce müdür olan yok hele şube müdürleri 2 sene havuzda sıra bekliyor. Müdür pozisyonu kovalamak için çok erken.
Data science mantıklı olur bence. Çalışanlar genelde istatistik mezunu mühendis kökenli değiller. Matematiğinize güveniyorsunuz zaten yanına Python vb. bir dil öğrenip 2 sene alanda tecrübe edinseniz piyasada iyi maaşa işler bulursunuz.

  • cilekli pasta  (31.12.21 01:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.