[]

Cinsel isteksizlik ve ereksiyon sorunu

orta yaşlarda bu durum normal midir? Önceden iyiydik. Son 3 aydır çokük vaziyette. Ne istek ne ereksiyon var.
Normal midir? Böyle zamanlar olur mu? Her erkeğin illa istekli ve ereksiyona hazır hale dolaşması mı lazım? Teşekkürler.



 
Bazı dönemlerde olabiliyor, genel olarak stres/psikolojik/depresyon nedenli olsa da hormonlar nedeniyle de olabiliyor.

Eğer bir depresyon, can sıkan bir stres dönemi vs yoksa 3 ay uzun bir süre. Bir uzmana görünüp hormon testleri vs baktırmak lazım.

Bir arkadaşım böyle bir durumdayken cinsel gücü arttırıcı bir şeyler bile denedi ama dr gidince hormonlarının dengesiz olduğunu öğrendi.

Düzenleyici ilaçları alınca çok kısa sürede düzeldiğini söyledi.

Son 3 ay öncesinde veya içerisinde Corona geçirdiniz mi? Corona sonrası bir sıkıntı oluyor kısa süre, malum vucut çok yıpranıyor.
  • John Bloor  (30.12.21 09:35:01) 
John,
Geçirmedim. Hayır. Ama spor yapmıyorum 1 yıldır. Sıfır spor. Sıfır yürüyüş. Sıfır egzersiz. Acaba sporla düzelir mi az da olsa?

  • minimal kingdom  (30.12.21 10:14:20) 
Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile artış olur.Bunları yaparken stres seviyeni de azaltmış olursun.Kan tahlili verip değerlerine baktırabilirsin


  • shredd  (30.12.21 11:01:40) 
Sebebi söylemişsiniz zaten. Yalnızca 1 hafta kendinizi zorlayıp sabah 7'de tempolu yürüyüş + egzersiz yapın, eğer önemli bir hastalık vb yoksa libidonuz yüzde binbeşyüz artacaktır. Özellikle sabah yürüyüş/koşu/egzersizi hayat kalitesini her anlamda arttıran bir unsur.


  • msb  (30.12.21 11:02:45) 
Sadece sporu bırakmakla olduğunu sanmam, mutlaka bir değerlerine baktır kan hormon vs.


  • John Bloor  (30.12.21 11:03:53) 
sekse ulaşmak kolay olunca istek gidebiliyor. bi de partnerle işler sıkıcı hale gelince.
belki de partneri yeteri kadar arzulamıyorsun.

1 hafta yapmasan hala istemiyorsan sıkıntı var bence. ya partnerden hoşlanmıyorsun y da hormonlarda falan.
  • jelly bear  (30.12.21 11:07:46) 
bacak kaslarını geliştirin. bacak en büyük kas kütlesine sahip. dolayısıyla testosteron hormonunuzu uyarın. iyi gelecektir. testosteron düşükse jinekomasti gelişebilir. testosteron fazla ise saç dökülür (DHT). yürüyüşün iyi gelmesi ordan kaynaklı; bacak kası.


  • hunharca ben  (30.12.21 13:54:58) 
Bende de bir ara öyle bir durum peydah olmuştu, pandemideki "hareketsiz" dönemime denk gelmişti. Yani hep evdeydim, evden çalışıyordum, spor da yapmıyordum.

Arkadaşlara katılıyorum; yürüyüş, egzersiz önemli. O dönem her gün düzenli ve tempolu yürüyüşe başladım, beslenme olarak da fındık, fıstık ezmesi gibi besinler tükettim. Sonuç; yeniden kuvvetli uçuşlar başladı.
  • Berck  (30.12.21 15:56:57) 
herhangi bir ilac kullaniyor musun? onlarin da etkisi olabilir. bence egzersiz vs ilgisi yok. partnerden soguyunca da olabilir.


  • camussar  (30.12.21 16:10:38) 
Bir çok sebebi olabiliyor, çeşitli hormonlarda dengesizlikler olabilir. Bu hormon dengesizliği, hareketsizlik ya da beslenme tarzınıza bağlı da olabilir.

Bir başka konu, demir. Demir eksikliği ereksiyon sorunu yaratabiliyor. Tahlil yaptırmadan demir takviyesi almayın, fazlası zararlı olabilir.

Sabah ve akşam yürüyüşlerine hemen başlayıp; en kısa zamanda da dahiliyeye müracaat edip bir tahlil yaptırın. Ona göre ilerlersiniz. Aman ne olacak cinselli mevzular çok da ölümcül değil diyip geçiştirmeyin, hormon dengesizliği ya da demir eksikliği daha farklı ve hayati problemlere yol açabilen göstergelerdir.
  • kaptankedi  (30.12.21 16:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.