[]

Milli piyangoyu elinde kalan şube alamıyor mu?

Diyelim ki satılmayan ve milyon tl çıkan(eski zamanlar için de genel bir soru olarak düşünün) çeyrek bilet bir bayiide kaldı. Hiç bilet almış biri olmadığım için sistemi bilmiyorum ama bir şekilde satıldığına dair bu bilet sisteme kaydediliyor sanırım(gerçi sokakta satan adam nasıl kaydedecek o zaman). Peki bayiideki adam açıklandıktan sonra çıkan bileti alıp milyoner olamıyor mu? Çekiliş öncesi biletler toplanıyor mu? Ya da o bayiiye çıkan bilet o bayii 1. Derece akrabaları alamaz diye bir kural mı var? Nedir bu uyanıklığa bulunan çözüm?




 
Piyangocular satılmayan biletleri Milli Piyango İdaresi'ne çekilişten önce iade ediyorlardı diye hatırlıyorum. Sadece belli büyük çekilişlerde (Mesela yılbaşı çekilişi) biletlerin iadesi olmuyordu sanki. Ancak iade etmezse sizin dediğiniz olur, sonuçta piyango vurmuş bir bilet ile hamiline yazılmış bir çek arasında çok fark yok.


  • salihdt  (30.12.21 01:53:15) 
Satılmayan biletler iade ediliyor, çekilişin son günü iade edilmesi lazım.

Tabi ki yasal bayiler için geçerli bir kural bu, yılbaşı gibi yoğun satış olan dönemlerde yasal olmayan bir çok seyyar insan bayilerden deste ile bilet alıp sokaklarda gezerek satmaya çalışır.

Onlar satamadıklarını götürüp iade edebilir mi? Aldığı bayi ile arasında böyle bir anlaşma varsa edebilir, ama son gün olmaz sanırım, çünkü son gün bayi idareye iade edecek zaten, seyyar bayi daha önce getirmeli ki iadeleri liste yapılıp iade edilsin.

Satılmayan bilete ikramiye vurduğunu hatırlıyorum ben, hatta birden fazla kez bile olmuş olabilir bu.

İade edilmeyen her biletin sahipliği hamilidir kısaca. İade edilen biletin de sahibi piyango idaresidir.


Edit: Özellikle 90'lı yıllardan bir haber buldum;

Yılbaşı çekilişinde ikinci büyük ikramiye olan 75 milyar lira da ikiye bölündü. 7279503 numaralı biletlerden biri İstanbul'da satılırken, Mardin'e gönderilen aynı numaralı biletin satılmayan biletler arasında olduğu ileri sürüldü. Satılmayan biletler arasında bulunan 37.5 milyar liralık Milli Piyango biletinin Ziraat Bankası kasasında olduğu belirtildi.
Mardin'de yılbaşı özel çekilişi için toplam 11 milyarlık bilet satıldığı öğrenildi. Satılmayan çok az sayıdaki bilet arasında büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin olması Mardin'de halk arasında üzüntüyle karşılandı
  • John Bloor  (30.12.21 09:48:38 ~ 09:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.