[]

Bir başka mevcut iş yeni iş sorusu (Yazılım)

Evet arkadaşlar sorunun özeti gideyim mi kalayım mı ama biraz detay vermeden olmaz tabi :)

Şu an Türkiye'nin en büyük bankalarının birinin yazılım tarafında (.NET Core ve SQL yazıyorum çoğunlukla) yaklaşık 5 yıl tecrübe ile X birim para alıyorum. Tamamen uzaktan çalışan ve bu şekilde çalışmaya devam edecek ve giderek büyüyen bir ekipteyim.

Aldığım ücret son zamanlarda sektördeki skalaların değişmesi ve maaşların yukarı çıkmasıyla biraz kuşa döndü. Sağda solda 3 senelik analiste de bu maaşı veriyorlar, 2 senelik juniora da veriyorlar, benim seviyemde olup 2 katım maaş alan da var.

Nisan'da zam yapılacak ve ara bir düzeltme olmadı, toplantılarda vs. genel müdüre sorulduğunda Nisan'da yapacağız ama merak etmeyin piyasanın farkındayız sizi üzmeyecek bir zam planlıyoruz dedi birkaç kez farklı cümlelerle.

Yeni şirket ise havacılık alanında faaliyet gösteren uluslararası bir şirket. Daha önce aynı ekipte çalıştığım 3 kişi birer ay arayla oraya başladı ve maaşlar 1.5X birim civarında benim tecrübem için. Orada sadece SQL yazacağım, ileride Java falan da yazabilirmişim. Şu an evden çalışıyorlar ancak Mart'ta hybrid modele geçecekler. Ben Beşiktaş'ta oturuyorum şirket Yeniköy'de, servis falan var.

Bu şartlar altında geçmeli miyim yoksa kalmalı mıyım bilemedim. Mevcut işimde bir buçuk yıldır çalışıyorum, proje şu an kritik bir yerde gitmemem için ellerinden geleni yapacaklardır onu da belirteyim.

Sizin fikriniz nedir, siz olsanız gider miydiniz?

 
bence eski şirketin de %50 zam yapabilir. onu bi konuş. zaten en az %20-30 yapacaklardır.


  • jelly bear  (29.12.21 22:32:44) 
gitmemen için elinden geleni yapacaklarsa teklif aldığını söyle. yöneticinle konuş. ne kadar zam yapacaklarsa söylesin sana ve hatta direkt ocak'ta yapsınlar. 4 ay daha niye az para alıyorsun? nisan'a kadar bu şartlarda gideceğimizin garantisi yok. ki ocak demek her şeye zam demek vergi demek.

ben olsam zamı öğrenir, altındaysa ve hemen yapmayacaklarsa düşünmeden geçerim. 4 ay niye %50 daha az alayım ki? üstelik gideceğin yer de yabancı değil, tanıdığın insanlar da varmış.
  • ilgeru  (29.12.21 22:41:34) 
karşı teklif(counteroffer) al mevcut şirketinden, zaten o teklifi yapmıyorlarsa durmanın anlamı yok.

karşı teklife rağmen arada fark varsa geç.
  • nuisance  (29.12.21 22:46:14) 
Mevcut banka işbank ve toplu iş sözleşmesi bekliyorsunuz diye anlıyorum. Tahminim doğruysa bence ayrılma, temettü ve zam sonrası düzenini bozacak kadar çok almayacaksın yeni yerde. Başka bankaysa değiştir ama yine 1.5xten fazla iste.


  • pena34  (29.12.21 22:46:59) 
E-ticarete git 3X al derim.
Bankaymis ucusmus bunlar adam koreltir hem de para vermez.

Simdi zaten nisanda %30 alirsin, %20 icin evden calisma gibi bir imkani terk edeceksin.
Bence ayni sartlarda evden calismali is bulursan oyle zipla.
  • divit  (30.12.21 00:54:51) 
bu sartlarda 1.5x'e gidersen birkac ay sonra pisman olabilirsin gibi duruyor. doviz ile calisabilecegin bir yer bul :)


  • lemmiwinks  (30.12.21 14:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.