[]

pilates

selamlar. 48 yaşında, ortalama bi anadolu kadını tipinde, haliyle yaşından daha yaşlı ve sağlıksız görünen ama çok kilo vs problemi de olmayan, daha önce hiç spor yapmamış birine pilates nasıldır sizce? çok yormak sakatlamak vs istemiyorum ama annem kendi başına egzersiz yapmaz, bi hoca ve salon ile haftada 1-2 akşam pilatese ikna edeyim diyorum ama bi fikrim yok.
çok ağır olmasın, çok yararsız da olmasın(ki hareketin en işe yaramazı bile işe yarar sanırım) derdindeyim. pilatese bilgim arada story reklamlarına düşen 1-2 video kadar.
sorum bilenlere, önerir misiniz? ne dersiniz? hiç spor yapmamış olması da ürkütüyor yorgunluk, sakatlık açısından.


 
Annem 55 yaşında, sizin bahsettiğiniz anne tipinde. Bu sene aletli pilatese başladı. Reformer da deniyor. Çok sevdi çok memnun.


  • zimbirik  (29.12.21 19:10:08) 
Bire bir bir çalışma olacaksa zaten annene göre yaptırır antremanı. O nedenle ben endişelenmezdim. Aletli pilateste sakatlanmak mat pilatesine göre daha zor gibi geliyor bana. Bence kesin gitsin.

Mobildeyim ilk yorumu editleyemedim.
  • zimbirik  (29.12.21 19:11:20) 
Reformer +1
Mat ile sakatlanmasi biraz daha kolay gibi sanki. Ben kendimi cok rahatlikla sakatlayan biriyim reformerda bana gore hareketler yaptırılıyordu. Birebir hocayla sevecektir. Ama iyisini bulun mutlaka

  • 65 derece  (30.12.21 00:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.