[]

Yoğun bakımda yapılan işlemleri talep etmenin teknik bir ismi var mı

Yoğun bakımda hastamıza gün gün neler yapıldığını hangi tedavilerin uygulandığını öğrenebilir miyim. Ananemi hastane yoğun bakımdan çıkarmıyordu, bizimkiler tedavi sürecini istemişler (teknik adı ne onu unuttum) daha önce çıkarmaya hiç yanaşmayan hastane bu talep sonrasında hemen çıkarmış. Ben İstanbul'da olmadığım için bizzat ilgilenemedim.

Ananem bana vurdular, soğukta bıraktılar hep demiş, hafızası birkaç ay önce çok iyiydi ama kafadan uydurma ihtimali de var maalesef. Hastane özel bir hastane, devlet yönlendirmiş, devletten gelen ödeme için hastanede tuttuklarını düşünüyor bizimkiler. Bacaklarında yaralar oluşmuş, bacaktan serum vs verilir mi?


 
İlk sorunuzun cevabı: Epikriz isteyeceksiniz orda yazar her şey.


  • Boris  (29.12.21 16:11:48) 
Bence "yatan hasta takip formu" derseniz daha iyi anlarlar. Genelde yatağın önünde yüksek bir masa olur. Hemşireler verilen ilaçları, yapılan işlemleri orada forma yazar.


  • dissendium  (29.12.21 16:20:08 ~ 16:22:20) 
Nasıl bir süreç izleyelim sizce? Ananemin rüyasında gördüğü bir şeyi doktorlar veya hemsiler yapmış gibi söyleme ihtimali de var, yani farkında olmadan doktorlara iftira atıyor olabilir. Boşa doktorları suçlamak istemiyorum ama yapılan kötü bir muamele söz konusuysa da yanlarına kaldın istemem.


  • mezarkabul  (29.12.21 16:27:13) 
Vurdular kısmı nasıl ispatlanabilir bilmiyorum ama evet, ayaktan dahi serum takılır el koldaki damarlar iyi değilse.


  • art pepper  (29.12.21 19:13:44) 
Annemler bana şimdi foto attılar da, serum vs yarasına benzemiyor yaralar.


  • mezarkabul  (29.12.21 21:46:09) 
Ozelde boyle bir seyi kimse goze almaz, mahalle hastanesi mi? Zincir hastane mi?
Yatan hasta formunda hastanin bilicide degerlendiriliyor alirsaniz yazar orada suuru acik koopere vb gibi..
Ki zaten yogun bakimda cogu hastaya yatistirici tarzi seyler veriyorlar ozellikle yasliysa, anane sorun cikarsa vurmak yerine yatistirici verirlerdi.. (ps en azindan bnm dede ananeye veriyorlar)
  • eja  (29.12.21 22:46:09) 
Ben İstanbul'da değilim çok uzaktayım o yüzden net bilgi değil ikinci kaynaktan alıyorum bilgileri ama kuzenlerim vs doktorla konuştuklarında, inkar edememiş yapılan kötü muameleyi, ben de zor günler geçiren doktorlara daha da zorluk çıkarmak taraftarı değilim ama ortada bir sorun varsa bir şeyler yapmak istiyorum, ayrıca hastane biraz sabıkalı bir hastane sözlükte de bir iki şikayet var. Özel ada tıp ismi, Pendik'te.


  • mezarkabul  (29.12.21 23:39:15) 
Ananemin, bana vurdular, soğuk odada beklettiler demesine rağmen ben aceleci davranma taraftarı değilim çünkü ananem de eskisi gibi değil artık, hafızası oyunlar oynuyor olabilir kendisine. Bilinci hep açıktı yoğun bakımda iken ananem ama annemlerle hiç görüştürmemisler, bu da normal bir prosedür mü acaba? Bilgisi olan var mı


  • mezarkabul  (29.12.21 23:42:32) 
Merhaba.
Çok geçmiş olsun.
Covid riski nedeniyle kimseyle görüştürmüyor olabilirler.

Ben yaralar için yazdım aslında, babaannem akciğer kanseriydi ve aylarca hastanede kaldı, bir süre de yoğun bakımda. Sürekli serumdan, ilaçtan, iğneden kollarda ve el üstünde delinen yerler mosmor olurdu, dayak yemiş gibi. En son ayaklarına takıyorlardı serumları. Oralar da morarırdı.
O yüzden iğne yerlerinin olduğu bölgeyse ananenizin derisi de iğne sebebiyle morarmış olabilir.
Bu ihtimali de göz ardı etmek istememeniz ne güzel.
Umarım kimse bir şey yapmamıştır. Yine de araştırmanızda fayda var, kimseye güvenemiyoruz artım malum.
  • somethinginthewayshemoves  (30.12.21 01:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.