[]

Faizler %14 değil miydi ? / döviz korumalı mevduat

Geçen atilla yeşiladayı dinledim, döviz korumalı mevduatı kesinlikle tavsiye ediyorum dedi, hükümete her ne kadar zerre güvenmesem de şuan faizlere bakayım dedim ve %21 i görmemle şok oldum. Hem %21 verip hem döviz farkını verecekse mantıklı değil mi ? 1-2 seferlik yapılabilir sanki.

Ama dediğim gibi hükümete zerre güvenmiyorum, yapanlar ve yapmayanlar sebebini söyleyebilir mi acaba? Paramı vereceğinden ve döviz farkını kapatacağından emin olsam mantıklı gibi.

Sizce?

 
sizin baktığınız mevduat, döviz korumalı mevduat değil.
%14 merkez bankası'nın kısa vadeli fonlama faizi, döviz korumalı mevduat maksimum 300 bp daha fazla faiz verebilir. yani şu anda döviz korumalı mevduatlar max %17 faiz verebiliyor

  • ted  (29.12.21 14:21:05 ~ 14:23:17) 
17 de güzel de, asıl sorum o değil. Sözde faizler %14 ve enpara %21 veriyor. Bu hükümet harbiden alay ediyor bizle :)


  • garavel  (29.12.21 14:25:41) 
bu arada sadece bir kerelik yapabiliyosunuz. 3 ay seçtiyseniz 3 ay 12 ay seçtiyseniz 12 ay. ikinciye korumadan faydalanamıyorsunuz


  • red g  (29.12.21 14:35:30) 
bahsettiğiniz gibi "sözde".

yani düşürülen şey merkez bankasının manşet faizi. bankalar mb'den bu oranla borç alıyorlar, ama işte piyasadan daha yükseğe de alabilir. mevduat toplayabilmek için piyasa şartlarına uyum sağlıyorlar.

zaten kredi faizleri de epey yüksek. bırakınız tüketici ya da ticari kredileri, tc hazinesi bile %22nin altında borçlanamıyor.

özetle, mb'nin manşet faizlerini değiştirmesinin piyasa üzerinde aslında çok bir etkisi yok. ancak işte lafta kahramanlık.
  • kaptankedi  (29.12.21 16:03:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.