[]

Hamilelik ve diş ağrısı

Selam duyurucular
Bir iki aydır gebelik planlıyoruz, reglim biteli bir hafta kadar oldu. Bu süreden sonra birkaç denememiz de oldu. Tuttu mu tutmadı mı bilmiyoruz tabii. Şimdi 20’lik dişimde ağrı başladı hafiften. Çekilmesi gereken bir dişti zaten ama üzerine düşmedim ben salak gibi. Şimdi dişçiye gitsem antibiyotik verecek muhtemelen. Ya da iltihap yoksa direkt çekecek uyuşturucu vs. ile. Ya ben hamileysem? Gebelikte diş tedavisi yapılamıyor diye biliyorum. Tekrar regl olana kadar ilaç içmemem, dişçiye gitmemem mi lazım şimdi? Gebelik planlanan dönemde insanlar ne yapıyorlar? Deneyimli arkadaşlardan yorum rica etsem ne güzel olur.



 
Pozitif gebelik testi sonucu alana kadar endişe etmenize gerek yok. Yani bu mantıkla bir sene deneyenler, o bir sene boyunca ilaç kullanmamalı ki imkansız. Zaten o kadar erken dönemde embriyo henüz sizin yediğiniz içtiğiniz şeylerden beslenmiyor.


  • gmzo  (28.12.21 22:39:37) 
Ben hamile kalmayı düşünmeden önce diş hekimine gidip dişlerime baktırmıştım. Temizlik yaptırmıştım ve röntgen çektirmiştim bir sorun var mı diye. Hamile kaldıktan sonra da bir daha gitmedim.


  • sta  (28.12.21 23:35:22) 
regl gün sayınıza ve döngünüze göre değişir ama regl biteli bir hafta olduysa siz daha yumurtlama döneminde bile değilsiniz muhtemelen. boş günleri değerlendirmişsiniz biraz. tabi ki o günlerde de hamile kalınabilir ama çok düşük ihtimal.

ayrıca gmzo +1 diyorum. regl gecikmesine kadar bi çok insan hamile olduğunu bilmeden bu işlere girişiyor. hadi diyelim reglden sonraki ilk birliktelikte tuttu. daha 2 haftalık bile değil. o sebeple bi sorun olacağını sanmıyorum.

eğer dişinize müdahale gerekiyorsa ve gebelik planlıyorsanız şimdi halledin, tam zamanı. pozitifi gördükten sonra ilk 3 ay çok çok acil durumlar hariç müdahale edilemiyor diye biliyorum. zaten kalsiyum vb eksiklikler sebebiyle hamilelik döneminde diş problemi yaşama ihtimaliniz de yükseliyor. o sebeple şu an gitmeniz çok daha mantıklı.
  • elorelia  (29.12.21 08:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.