[]

schengen garantör sorusu?

Merhabalar.

Şubat ayında almanya'ya gitme planım var. Şu anda öğrenciyim fakat 2 aya mezun olabilirim. Mezun olduktan sonra vize durumları sıkıntı olduğu için 1 hafta da olsa gidip görmek istiyorum. Daha önce hiç vize almadığım için ilkten aile/arkadaş vizesi ile gitmeyi düşündüm. Davetiye vesaire biraz uzun geldiği için turist vizesinde karar kıldım.

Birkaç evrak harici belgeleri de hallettim.
Aklımda birkaç soru var.

Vize başvurusunda aileden birini garantör olarak göstermek ve bir dilekçe yazmak gerekiyormuş.
Bunun için tam olarak neler gerektiğini ve nasıl yapılması gerektiğini anlamadım?
Ayrıyeten bu garantörlük harici bankamızda hazır herhangi bir para olması gerekiyor mu?(Günlük 100 euro olması iyidir tarzı şeyler okudum)

Bilgilendirebilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

 
Dilekçe basit. Şu şu pasaport nolu çocuğumun şu şu tarihler arasında Almanya'ya yapacağı gezinin masraflarının tarafımdan ödeneceğini garanti ederim. ad soyad imza.

Bütün masrafları garantöre yıktığın için senin hesabının bir önemi yok ama garantör olacak kişinin sanki kendi başvuruyormuş gibi bütün evrakları toplaması gerekiyor. Bu da çalışan mı emekli mi iş veren mi ona göre değişiyor. İdata'nın sitesindeki gerekli evraklar bölümünden bakabilirsin.
  • 10032007  (28.12.21 20:51:21) 
Davetiye isi cok zor degil bu arada. Polise gidiyorlar senin bilgilerini veriyolar, o polis bi kagit veriyor. Sen de o kagidi basvuru esnasinda iceri veriyosun. Bence daha garanti. Cunku senin para sponsorun ailen olacak tamam ama bi de kalacagin geri almanyadaki yakininin yani yazacaksin. En azindan davetyiye gelirse hepsi tek yerden olur bence.


  • c1b2k3  (29.12.21 09:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.