[]

Fotoğraf makinası

Selamlar bende sonny a6000 var. Lensi basic ola 50mm sanırım. Ufak. Makinayı güncellemek istitorum. Tavsiyeler alabilir miyim?şimdiden teşekürler. Kullanım amacım hobi gezi seyahat fotoğraf vs. Profesyonel değilim ama bu kullandığım makinada bişey farketrim. Nerdeyse telefon daha iyi çekiyor :/




 
Sony a6000 ile cep telefonunu karşılaştırmak çok zor. a6000 serisi apsc sensörlü en iyi makinelerden biridir. Cep telefonunu 10'a katlar :)

Muhtemelen kullandığın lens kit 16-50mm lenstir. Bu lens çok fazla bir güzellik sunmaz.

Tavsiyem makineyi güncellemek yerine farklı lenslere yönelmen. Mesela 18-105 veya geniş açı seviyorsan 10-18mm olabilir. İnsan, portre, yemek fotoğrafları çekiyorsan 35mm olabilir.

Youtube'da The Icelandic Guy'u tavsiye ederim. Aynı makine ile profesyonelleşip çok güzel işler çıkartıyor.
www.youtube.com

Toms Jurjaks yine aynı şekilde
www.youtube.com
  • Northern Mariner  (28.12.21 16:00:59) 
Teşekürler. Bir de lensi değiştirelim o zaman.


  • banane yaaaa  (28.12.21 16:11:17) 
Profesyonel makinaların ayarıyla, lensiyle uğraşmak istemiyorsan bir iPhone 13 Pro Max alıp geçebilirsin. Çok iyi fotoğraflar çekiyor.

Yok makina ile uğraşacağım dersen, NorthernMariner'in dediği gibi çekim amacına göre lense yatırım yapman iyi olur.

Mesela 35mm f1.8 lensle çekeceğin fotoğrafları çoğu telefon yapabilemez.
  • kaptankedi  (28.12.21 16:12:31) 
Tam olarak sizin makinanız için değil ama mesela şu lens hakkında epey iyi şeyler duymuştum: www.bhphotovideo.com

Hem geniş açı olabiliyor, hem de az ışık performansı şahane.
  • kaptankedi  (28.12.21 16:25:22) 
bu makinelerin amacı ham(raw) çekip işlemek.

Telefon yapay zekalı veya otomatik işlemler yapıyor. O yüzden tabii ki telefon daha iyi görünüyor. Mesela iphone otomatik hdr video çekiyor herhangi birine göster onun videosunu ham müthiş bi kameranın videosuna tercih ederler.

a6000 ile çekiyorsan sonra Lightroom vb. ile işleyeceksin. Jpeg çekmeyeceksin. Tabii çektiğin şeye uygun bir lensin olacak ayar yapmasını da bileceksin. Her sensörün dinamik aralığı, en iyi performansı verdiği iso farklıdır mesela. Kimini birkaç stop patlak çekince daha iyi sonuç elde edersin. Dümdüz çekeceğim diyorsan son model bir iphone al geç.
  • nhk ni youkosu  (28.12.21 16:25:43 ~ 16:26:59) 
Telefona fark koysun net bir şekilde diyorsanız diyaframa önem verin, diyafram genişledikçe fiyat olarak epey farkeder ama sonuçlar da vayanasını olur.


  • hedep  (28.12.21 16:47:51) 
Bende de aynı fotoğraf makinesi var; zaten kit lensi ile gayet güzel fotoğraflar çekiyor. Eğer biraz daha zoom olsun istiyorsanız Sony'nin 18-135 MM lensi düşünülebilir; böylece kit lensi yerine bir nevi bunu yanınıza alırsınız, fazladan lens taşımamış olursunuz.

Eğer lens taşımaya üşenmezseniz 5yine fiyat/performansı fena olmayan 55-210 4.5-6.3 f değerli lense bakabilirsiniz. Kit lensinin yeterli gelmediği durumlarda zoom amaçlı olarak bunu kullanabilirsiniz. Daha geniş açı ya da prime lensler içinse Sony ve diğer lens üreticilerinin fiyatları çok yüksek; burada Çin malı lens üreticilerine bakabilirsiniz; mesela 7Artisans'ın 25mm 1.8 lensi bokehli portreler için harika. Keza Samyang da güzel fisheye lensler üretiyor. Tabi bunlar manuel, yani auto focus mümkün değil.
  • salihdt  (29.12.21 15:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.