[]

ingilizce kitap (ebook) okusam ve bilmediğim kelimelerin anlamını görsem

açıp seviye seviye ingilizce roman, hikaye vs okumak istiyorum. ama o anda mesela bilmediğim kelime gördüysem direkt üstüne tıklasam veya o kelimeyi seçsem ve hemen "çevir" tarzı bir butona basıp anlamını görebilmek istiyorum. yok mu böyle bir uygulama vs?

fiziki olarak ingilizce kitap satın alıp okumayı denedim. ama her seferinde elime telefon alıp, o kelimeyi yazıp anlamına bakmak o kadar çok zaman kaybettirdi ki bütün hevesim kaçtı. belki bunun ebook tarzı olanı vardır diye umut ediyorum.


 
Kindle'da böyle bir özellik var. Tahminen Kobo'da da vardır.

iPad'de sözlük uygulaması var ama İngilizce - Türkçe henüz yok diye biliyorum. İng-İng var.
  • himmet dayi  (28.12.21 13:46:21) 
Google play kitaplar da bunu yapıyor.


  • Amaranta ursula  (28.12.21 13:47:23) 
ebook, pdf her türlü kelimenin üzerine uzun basınca google translate üzerinden çeviri özelliği çıkıyor zaten


  • freebird5406_2  (28.12.21 13:49:43) 
akıllı telefonlar için play kitaplar uygulamasında kelimenin üzerine uzun basarak, bilgisayardan okuma yapıyorsanız chrome için google çeviri eklentisini kurup kelimeyi cursor ile seçerek çevirisini yapabilirsiniz. ben pdfleri chrome ile açıp google çeviri eklentisini kullanıyorum. 1 cümleye kadar yeni sekme açmadan çeviri yapabiliyor.


  • coudech  (28.12.21 15:00:32) 
Faydasi olur ama sunu unutma ne kadar cok sozluge bakarsan o kadar cok yavaslar okuman.
Kindle da bubsozluge bakma suresi cok kisa suresi oldugundan avantajli oluyorsun. Fakat sonuc olarak kitap okuma hizin yuzde 50 yavaslayacaktir turkce gibi okumaya benzemez hicbir zaman

  • Slynmaster  (09.01.22 14:47:04) 
Yazılanlara ek olarak qtranslate bilgisayardan pdf okurken tam dediğiniz işi yapıyor. İstediğiniz çeviri motorlarını seçiyorsunuz tıkladığınızda o motorlardan çeviri geliyor kelime veya paragraf) Kitap okuyucularda da zaten bu özellik var.


  • eatpraylaw  (09.01.22 15:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.