[]

Kredi çekip dolar almak mantıklı mı?

kardeşime banka 50bin tl hazır limit sunmuş. o da çekip dolar mı alsam diyor. 3 aylık bir hesap yapmış kafasından. 11.50den dolar alsa 4300 küsur dolar yapıyor. kredi faizi epey yüksek 2.60 civarı. sanırım üç ayda 4500 tl gibi bir faiz ödeyecek bankaya. kazançlı çıkması için doların 3 ayda en az 3 tl artması lazım. şu ekonomik durumda sizce mantıklı bir şey mi? (ben açıkçası pek mantıklı bulmadım ama illa yapayım diyor)

bir de kredi çekerken dolar almayacağım diye bir taahhütname imzalatıyorlar sanırım. kardeşimde parayı çekip döviz bürosundan doları alıp annemin hesabına yatıracakmış. böyle de kuraldan sıyrılacakmış :)


 
dolar alırken kimlik ibrazı lazım.
www.aa.com.tr

  • sutlu nescafe  (28.12.21 13:28:43) 
Dolar alıp alamayacağını geçtim.

Dolar her ay düzenli 1 lira artsa 3 ayda cebine kalacak para 5.500 lira falan olur.

Başabaş olması için doların en kötü ihtimalle ayda %3 değer kazanması lazım. %3'ün altında kalırsa zarar eder.

Olur mu? Olabilir. 3 ayda 5 bin liralık tahmini gelir için gereksiz risk.
  • himmet dayi  (28.12.21 13:40:17) 
Faiz dışında bir de kredi kullanım masraflarını da hesaba katmanız gerekir.
Kimse size "kazanır veya kaybeder" diyemez ama dolar artmazsa sıkıntı büyük. Dolar biraz artarsa ancak parasını çıkaracak. Dolar çok ciddi artarsa karlı olacak.
Bana pek mantıklı gelmedi
  • michael_knight  (28.12.21 13:49:08) 
kredi çekip dolar almak kripto almak falan böyle şeyler mantıklı iş değil.


  • sizofren06  (28.12.21 13:56:19) 
bunu yapan en az 5 arkadaşım zararda.


  • mikahakkinen  (28.12.21 14:42:10) 
kredi çekip döviz almanın yasak olması bir yana, böyle bir şeyden para kazanabilmek için doları alıp beklemek değil, dolarla al sat yaparak para kazanmak lazım. yoksa attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez.


  • co2s2  (28.12.21 14:57:31) 
çok temel bir parametre ama koca bankanın hesaplayamadığı şeyi kendi hesaplayamaz, hesaplasa bile günü tutturamaz

yani baya baya riskli bir hamle
  • duyurukullanıcısı  (28.12.21 14:59:53) 
Dolar 9-10 lirada sabitlenirse ne yapacak?


  • Prawo  (28.12.21 16:16:03) 
Aldığı krediyi bütçesini zorlamadan ödeyebilecekse, başka bir borcu harcı yoksa ve göreceli olarak iş güvencesi varsa risk alınabilir.

Yani 3 ay sonunda zararda olsa bile 10 ay sonra karda olacak.

Yapacakları her şeyi yaptılar zaten ve yine artmaya devam ediyor. Bundan sonra elde kalan sermaye kontrolü ve 2001 öncesi sabit kur sistemine dönüş.
  • yürümeyin  (28.12.21 17:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.