[]

kaza sorusu

şimdi trafik sigortası var
ben düz giderken, diğer araç dönüyordu (benimkisi biraz daha anayol)
ikimiz de frene bastık, çamurlukları tokuşturduk

diyelim ki karşı taraf tam kusurlu çıktı

ben aracı sadece anlaşmalı servislerde yaptırırsam mı para ödemem
kafama göre bir ere götürebilir miyim
kusurlar eşit çıkarsa masrafın yarısını mı öderim,

hasar kayıtı e-devletten mi açmalıyım
sigorta şirketi üzerinden mi

 
Sigorta sirketinizle anlasmali herhangi bir serviste islemi yaptirabilirsiniz, arac hala garantiliyse kendi servisine yaptirmalisiniz, hasar kaydini siz acmiyorsunuz servis açıyor.


  • apocalipy  (27.12.21 23:12:58) 
kaskonuz varsa kendi kaskonuzdan istediğiniz yerde yaptırıyorsunuz, sonra kaskonuz parayı karşı tarafın trafik sigortasından alıyor. kaskonuz da bozulmuyor.

kaskonuz yoksa, hasarı doğrudan karşı tarafın trafik sigortasından alacaksanız, karşının sigortacısı nereyi derse oraya götürmek zorunda kalabiliyorsunuz. yok ben şuraya götürmek istemiyorum, buraya götürmek istiyorum diyemiyorsunuz. yetkili servise götürmek yerine alelade tamirciye götürmek durumunda kalabiliyorsunuz. karşı tarafın trafik sigortası masrafı kısmak için elinden geleni yapıyor.

ama siz kendi hasarınızı paşalar gibi kendi kaskonuzdan istediğiniz gibi karşılatırsanız, kasko şirketiniz parayı karşı tarafın trafik sigortasından öpe öpe alıyor.

bu dediğim %100 karşı tarafın kusurlu olduğu durumlar için geçerli.
  • kibritsuyu  (27.12.21 23:30:57 ~ 23:31:34) 
Yukarıdaki bilgilere ek olarak;

Anlaşmalı servise götürmek zorunda değilsiniz, istediğiniz herhangi bir tamirhaneye de gidebilirsiniz, eksper aracı orada da görür.

Ama bu durumda aracın tamiri için önce cebinizden para verir ve aracı yaptırır, ödemeyi sonra alırsınız.

1. Araç tamirhaneye çekilir
2. Eksper gelir ve görür, bir bedel çıkarır. Tamirci bu paraya tamir olacağını kabul ederse dosyayı onaylar eksper.
3. Araç tamir edilir, bedelini öder aracı teslim alırsınız.
4. Aracın tamir edilmiş fotoğraflarını ekspere gönderirsiniz.
5. Eksper dosyayı kapatır ve sigorta bir ay içinde parayı size eft yapar.

Anlaşmalı servislerde hasar tutarını ödemez, sonra gelecek ödemeyi beklemezsiniz. Ama illa ki arada bir fark oluşur, o fark servise kar olarak kalır.

Ben her zaman bu adımları kendim yapar ve takip eder, aradaki farkı cukkalarım bireysel olarak.

2. adımdaki hasar bedelinde eksper ve tamirhane anlaşamazsa aracı sigortanın anlaşmalı servisine götürmek zorundasınız.
  • John Bloor  (28.12.21 10:33:52) 
hasar dosyasını biz açamıyoruz sanırım
menü ilerlemiyor
online.sbm.org.tr

çarpan araç dönüş yaparken düz giden arabama çamurluktan vurdu
geçiş üstünlüğü olan yol değik ikimizinki de
%100 karşı taraf ksuurlu çıkar mı bilmem ama

8 senelik aracın tamirini yetkili servis yapmaz herhalde?
  • bir soru sorcam  (28.12.21 10:48:12) 
Araç bir tamirhaneye bırakılmalı, ya da bırakılmış gibi yapılmalı (tanıdık tamirhane) ki hasar bildirimi yapılsın ve o adrese bakan bir eksper atansın.

Yetkili servis 30 senelik araca da bakar, parasını alacak çünkü.

Ama asla yetkili servise hasar için bırakmayın, hasar tutarı yüksek olur ve ileride aracı satarken tramer bilgisi yüksek çıkar.

"Yetkili servis daha iyi yapar" diye düşünmeyin, iyi ve zanaatkar ustalar servislerde maaşla çalışmaz pek, kendi işlerini yaparlar.

Tavsiye ile bir oto kaporta boya tamirhanesi/servisi bulun ve orada yaptırın.

Çamurluk düzelmeyecek kadar hasar almadıysa değiştirmeyin, düzelme imkanı varsa düzeltsinler. Yetkili servis direkt değişir mesela düzelse de uğraşmaz, çünkü değişim hem daha kolay hem daha pahalı.

Araçta boşu boşuna değişen parça olmasın.
  • John Bloor  (28.12.21 16:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.