[]

Komşu problemi

Geçen hafta sonu kız arkadaşımın evinde kaldım, ev 5 katlı bir binada üçüncü katta. Neyse, biz bu iki günü neredeyse hep balkonda geçirdik. Kapalı bir balkonu var oraya biz daha önce televizyon, masa, sandalye, koltuk, ızgara vs atmıştık. Haftasonu da balkonda yemek yedik, müzik dinledik, film izledik ama tabi yüksek sesle falan değil. Neyse pazar günü komşu kapıya geldi dedi ki balkonda çok sigara içiyorsunuz duman ve kokusu benim balkonuma geliyor dedi. Çocuklarım balkona çıkamıyor dedi. Dedim ki sonuçta kendi balkonumuz , evimizde sigara içmemiz yasak mı dedim. Neyse biraz mırın kırın edip, yöneticiye de şikayet edeceğim vs dedi gitti.
Tam da bu hafta sonu kaçamağımızda kız arkadaşımla sorunlarımızı çözüyorduk, birbirimizi daha iyi anlamaya başlamıştık ama bu can sıkıcı sorun oldu.
Bugün komşusu yine gelip hala balkonumdan sigara kokusu gitmedi falan demiş.
Kız arkadaşım kiracı , bu komşu bir sorun çıkarabilir mi?

 
Sırf sigara kokusundan dolayı ise çıkaramaz sorun.
Benimde aşşağı komşumun yaptığı bütün yemeklerin kokusu bana geliyor, bende ona yemek yapma mı diyecem?
O tip şeylerden kiracı çıkarılamaz.
  • les yeux blanches  (27.12.21 21:35:14) 
Les yeux +1

Ben de yazın alt komşum yüzünden cam açamıyorum adam hangi camı açtıysam o taraftan sigarasını tüttürüyor. Arada yüksek sesli söylemiyorum ama kapısına dayanmayı hiç düşünmedim.

Komşunuz hadsizlik yapmış, istediği yere şikayet etsin sorun yok.
  • chicha_v2  (27.12.21 21:41:14) 
Sövmeden cevap vermek çok zor, ya bi gitsin işine. Külü komşunun balkonuna silkmediğin sürece, izmaritleri komşunun balkonuna, yere atmadığın sürece kime ne ?? İstersen kol kadar sigara yapıp sarma sigara içersin. Evindesin yahu, ben bu kadar sakin kalamaz söverdim kesin.


  • kimlanbu  (27.12.21 21:43:48) 
Ben kız arkadaşım tek oturuyor sonrasında bir sorun yaşamasın diye hep alttan aldım , ama yaptığı bence de saçmalık


  • bbb_1  (27.12.21 21:59:51) 
aloha snackbar evet hocam balkon kapalı ancak sigara içerken camları açıyoruz.


  • bbb_1  (27.12.21 22:20:08) 
Komşu uyuz olmakta haklı, bunu size söylemekte veya şikayet etmekte haksız. Sorun çıkabilecek bir durum yok, evinizin balkonunda içtiğiniz sigaraya karışılmıyor (henüz).


  • pispinti  (27.12.21 22:22:42) 
sigara içenler maalesef bu sigara dumanının alt kattan üst kata bile ne kadar rahatsız edici olduğunu gözle görülemez bir şey olduğu için anlayamıyor fakat etkisi düşündüğünden fazla oluyor

alt kattan fazla yemek kokusu geliyorsa bunu da komşuya bildirmekte sorun yok, belki davlumbazın filtresi değişmesi gerekiyordur ya da çalıştırma alışkanlıkları yoktur vs toplu yaşama kültüründe bu var

yukarıdakiler de evde çocukları ile top oynasalar aşağıya gürültü gittiğinde bu bizim evimiz istediğimizi yaparız diyemeyecekleri gibi

yani onlar da raharsızlıklarını düzgünce söylemişler bunda moral bozacak ya da kişisel algılayacak bir durum yok, duman cam kapı açık olunca ya da balkonda otururken düşündüğünüzden fazla rahatsızlık veriyor
  • freebird5406_2  (27.12.21 22:31:08) 
evden çıkarma falan bunlar olmaz tabi ama gerçekten sigara içenlerin bunu masumlaştırma, evimde de içemeyecek miyim, onun da yemek kokusu geliyor, bana gelse döverim onu gibi tepkilerini de anlamıyorum.

sadece basit bir soru sormak lazım. neden sigara içeceğiniz zaman evin içinde değil de balkonda içiyorsunuz? çünkü ne kadar sigara içseniz de evinize, mobilyanıza, yaşadığınız mekana kokunun sinmesini istemiyorsunuz. ee işte bir başkası da başkasının ağzından çıkan zararlı bir kokunun evine sinmesini istemiyor. bu da gayet anlaşılır bir talep. gerçi talep etse bile kimse buna yanaşmıyor sadece karşılıklı konuşup orta bir yol bulunabilir.
  • jepa  (27.12.21 22:48:42) 
komşudan, sokaktan vs. eve gelen sigara kokusu içmeyenler için gerçekten çok rahatsız edici ve söylememe de gerek yok ama söyleyeyim, sağlığa da zararlı ama ülkemiz henüz bunun içen kişiye sorun çıkaracağı medeniyet seviyesine ulaşmadı.


  • yedigimiztavuk  (27.12.21 23:41:47) 
Sigara içmeyen için o koku çok rahatsız edici. Rahatsızlîğını paylaşmasında bir sıkıntı görmüyorum ama yöneticiye şikayet edeceğim demek vs. çok saçma ve sonuç çıkmaz. Ancak siz de çoluk çocuğun rahatsız olduğunu bile bile tüttürmeyiverin o balkonda. Ortam nasıl bilmeden yorum yapılamaz ama koku ağır değil diyorsanız mutfakta cam ve davlumbaz açılabilir veya başka yöntem illa bir çözüm yolu vardır.


  • cilekli pasta  (28.12.21 00:06:09) 
Ayni dert bizim evde var.
Alt kattaki kadin balkona cikip her sigara ictiginde bizim salon batakhaneye donuyor.

Gercekten rahatsiz edici, ben gecmiste sigara icmis bir insan olarak dayanamiyorum.
Soylemiyoruz ama bir 6 ay boyle geciyor.

Madem rahatsiz oluyorlar arka odada icin.
Sikayetten falan bir sey olmaz sonucta acik hava ama inatlasmanin da bir alemi yok.
  • divit  (28.12.21 00:37:46) 
Sigara icen birisi degilim. komsum arada bir tuttururse, kokusu bana gelirse sesimi cikartmam. Sonucta komsumun arada bir balkona cikip sigara icme serbestligi var. Ama her allahin gunu, gunde 4-5 saat icerse ve benim balkona cikmami engellemeye baslarsa dur derim.

Burda siz iki gunde o doyuma ulasmissiniz gibi. Ev sahibide olsaniz, yani o balkonun tapusu sizin bile olsa sinirsiz ozgurluk diye birsey yok, baskasinin yasam alani ile kesismeye basladiginizda sizin ozgurlugunuz bitiyor.

Ben olsam hemen sert cikmaz alttan alirdim. Eger mevzu ayda iki gun ise bence orta yol bulunur. Sert girismenin kimseye faydasi yok, bosuna papaz olursunuz, problemler buyuyerek devam eder.
  • cooperr  (28.12.21 07:15:23) 
Alt komşum ağır sigara içicisi. Karı koca baca gibi içiyorlar ve yazın belli saatlerde sıcağa rağmen balkon tarafının kapısını kapatmak zorunda kalıyoruz. Adamla muhatap olmamak için sineye çekiyoruz ama bir düzenekle o sigara dumanını ortama geri püskürttüğümü hayal ediyorum.
Benzer şekilde tuvalette de sigara içiyorlar ve evin içi duman oluyor. Sırf bu yüzden tuvaletin havalandırmasını ördürdüm. Feci bir şey...

  • SiyamkedisiZorro  (28.12.21 09:31:19 ~ 09:31:57) 
alt komşumuzun sigara kokusundan yazın kapı pencere açamıyorduk. nasıl bir içmeyse bizde sigara içen yok ama sayesinde tüm evimiz sigara dumanı kokuyordu biz de içmiş oluyorduk sağ olsun.

peki nasıl çözdük?

bir pencere belirledik ve sadece oradan içti alt komşu, o pencereyi genelde açmıyoruz. aynı şekilde o pencere için annemle komşu teyzeler anlaşmış sadece o pencereden bir şeyler silkiyorlar.

kız arkadaşınızı çıkaramazlar merak etmeyin.
  • Hallegadola  (28.12.21 10:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.