[]

Soğuk alginligona ihlamurdan fayda goren var mi gerçekten?

Bana gore bu efsane de o yüzden soruyorum. Ben daha hayatımda ihlamur icmenin faydasini gormedim bunca yil. Gerçekten faydal goren var mi lan bundan? Bana sorarsasaniz sıcak bir seyler icmek bir nebze fayda sagliyor olay tamamen bu. Ihlamurun hicbir olayı yoj yani, bos sicak su icsen o kadar etkiyi yine gorursun. Ben sahsen nutun hun ihlamur da icsem hic de icmesem bir degisiklik yok iyilesme surecimde.

Var mi merak ediyorum?


 
Aynısını öksürük = bal için de düşünüyorum.
Bence de bir faydası yok, psikolojik gibi.

  • ruhen hastayim ben  (27.12.21 21:25:36) 
Şu anda boğazım ağrıyor diye ılık su içiyorum, haklısınız. Kahve ve demli siyah çay zaten hasta olan boğazı daha çok tahriş ediyor ama ıhlamur ve benzeri yumuşak bitki çayları (çok sıcak içmemek koşuluyla) rahatlatıyor. Ama zencefilli bal müthiş bir şey <3


  • kobuzchu kiz  (27.12.21 22:41:15) 
Sumuksu mukus bir dokusu var ya, o bogazini kaplayip bi yarim saat rahatlatiyor.
Tamamen mekanik bir olay.

  • divit  (28.12.21 00:42:26) 
Ihlamurun sakinleştirici bir özelliği var. Ballı ıhlamur içip uyuyorum hasta olunca. Sadece rahatlatıyor ve dinlendiriyor diye düşünüyorum. Gündüz nane-limon, akşam yatmaya yakın ıhlamur içmek iyileşmeyi hızlandırıyor.


  • ayakkokususeveninsan  (28.12.21 09:16:49) 
ihlamur bir cok farkli fitokimyasal iceriyor, bronslara ve orada olan mukuslari seyreltici ve rahat cikarmayi saglayici etki gosteriyor. ben cok faydasini goruyorum. bogazi yumusatmasi ve gerckten de sakinlestirici faydasi oluyor.

kulturel olarak yer etmis bu tarz tariflerin gercekten bir deneyimleme sonucunda yer buldugunu da unutmamak lazim.
  • kobretti  (28.12.21 11:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.